Barbara Dallosová Správy

Útočisko pre týrané ženy v Žiari: Kedy mesto spustí sľubovaný projekt?

O zámere zriadiť sociálnu službu, ktorá by mala pomôcť ženám v núdzi, avizoval primátor Peter Antal už v októbri minulého roka. Útočisko by podľa jeho slov malo fungovať v dvoch na to vyčlenených bytoch na Jadrane. Ako je na tom projekt dnes?

Ilustračný obrázok k článku Útočisko pre týrané ženy v Žiari: Kedy mesto spustí sľubovaný projekt?
Zdroj: Dnes24.sk

O zámere mesta rozšíriť sociálne služby o Útočisko pre týrané ženy sme vás informovali koncom októbra 2014, čítajte TU. Reč bola o dvoch bytoch v časti Jadran, v ktorých by mali nájsť dočasné bývanie ženy, ktoré sa ocitnú v núdzi pre násilie páchané na nich alebo na deťoch.

VZN-ko budú schvaľovať vo februári

Podľa slov vedúceho kancelárie primátora Martina Baláža mesto zámer naplniť chce, predchádza tomu ale veľa krokov. ,,Najprv sa musí zostaviť všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktorým sa projekt ošetrí. Poslanci musia VZN schváliť, to je v pláni na februárovom zasadnutí MsZ. Ďalej bude potrebné vybaviť patričné povolenia a mesto bude musieť požiadať aj Banskobystrický samosprávny kraj o zaregistrovanie, aby mohlo túto sociálnu službu poskytovať," vysvetľuje zložitý proces Baláž.

Ak sa všetko podarí…

Ambícia odštartovať sociálnu službu ešte v tomto roku sa ale podľa Baláža nezmenila. ,,S realizáciou tohto projektu je to trochu komplikovanejšie, v prípade splnenia všetkých podmienok ho ale plánujeme pustiť na jar roku 2015," hovorí o časovom horizonte Baláž.

Sociálnou službou, s ktorej poskytovaním už mesto začalo, je takzvaný sociálny taxík. Písali sme tu: Sociálny taxík už brázdi žiarske ulice: Kto a za koľko sa v ňom povozí?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM