Barbara Dallosová Správy

Už len pár hodín: Cez Kremnické Bane sa bude opäť jazdiť!

Živelná pohroma odstavila známy úsek na viac než rok. Obchádzanie hlavného ťahu pri Kremnici bude minulosťou už v najbližších hodinách.

Ilustračný obrázok k článku Už len pár hodín: Cez Kremnické Bane sa bude opäť jazdiť!
Zdroj: TASR

Cestu na Kremnické Bane (I/65) podmyla prívalová voda pri silných dažďoch ešte v lete minulého roka. Situácia, ktorú spôsobila živelná pohroma, sa dotkla vodičov, hromadnej dopravy i obyvateľov blízkych lokalít.

Ako pred časom informovala Slovenská správa ciest (SSC), obojsmerná verejná premávka sa má obnoviť v stredu 15. novembra. V úseku sa má podľa cestárov pracovať aj po spustení premávky, a to na budovaní chodníkov, sanácii zosuvu a dokončovacích prácach. Ako ale ubezpečila SSC, tieto práce na plynulosť premávky vplyv mať nebudú.

Podľa informácií z Tlačovej agentúry Slovenskej republiky (TASR) sa po spustení dopravy na poškodenom úseku o 13.00 h za obcou Kremnické Bane v mieste začiatku rekonštrukcie poškodenej cesty uskutoční brífing. Informovať bude Viktor Stromček, štátny tajomník Ministerstva dopravy a výstavby SR, Roman Žembera a generálny riaditeľ SSC.

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM