Správy Samospráva

Už len počkať na sneh: Žiarske Technické služby sú pripravené na zimnú údržbu

Technické služby sa o komunikácie starajú počas celého roka, ide o približne 30 kilometrov ciest a 42 kilometrov chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Už len počkať na sneh: Žiarske Technické služby sú pripravené na zimnú údržbu
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Technické služby (TS) Žiar nad Hronom sú pripravené na zimnú údržbu ciest a chodníkov na území mesta. Ako samospráva informovala na svojom oficiálnom webe, naskladnené majú dostatočné množstvo posypových materiálov.

„Aktuálne sme naskladnili 30 ton posypovej soli a približne 160 ton posypového štrku,“ uviedol Peter Jagoš z Technických služieb Žiar nad Hronom s tým, že pri zimnej údržbe využívajú mix týchto materiálov.

Operačný plán zimnej údržby na území mesta nadobúda platnosť v polovici novembra, aktuálne sa ešte uskutočňuje príprava potrebnej techniky. Technické služby údržbu zabezpečujú s použitím dvoch veľkých sypačov, troch multikár, dvoch traktorov, troch malotraktorov, jednonápravového nosiča a šmykom riadeného nakladača.

Technické služby Žiar nad Hronom sa o komunikácie v meste starajú počas celého roka, ide o približne 30 kilometrov ciest a 42 kilometrov chodníkov. Zriadená je i 24-hodinová horúca linka zimnej údržby, v prípade neodhrnutých ciest či chodníkov môžu obyvatelia mesta volať na telefónne číslo 0915 317 044.

Foto: ilustračné

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM