Barbara Dallosová Rôzne Správy

Už vás to ťahá k vode? Vieme, kedy plánujú otvoriť kupká v Žiari a okolí

Slnečné lúče priostrujú. Zisťovali sme, kedy plánujú otvoriť svoje brány známe kúpaliská v blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Už vás to ťahá k vode? Vieme, kedy plánujú otvoriť kupká v Žiari a okolí
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Letná sezóna je čoraz bližšie a kúpaliská v regióne sa na ňu už chystajú. Zaujímalo nás, kde v okolí si môžete užiť leto pri vode a kedy plánujú prevádzkovatelia otváračky.

Žiarske plážové s termínom

Populárnym miestom na letný relax v regióne je plážové kúpalisko v žiarskom Parku Štefana Moysesa. To si vždy podáva štafetu s Mestskou plavárňou a inak tomu nebude ani tento rok. Zatvorenie plavárne a otvorenie kúpaliska je naplánované na polovicu júna.

,,15. júna musíme mať kúpalisko pripravené na spustenie. Potom už nás limituje jedine počasie. To znamená, že ak bude v sobotu 16.6. pekné počasie, tak otvárame. Ak bude chladno, počkáme pár dní a akonáhle sa počasie vylepší, zatvárame plaváreň a otvárame kúpalisko," uviedol pre Žiar24 správca kúpaliska Igor Korbela.

Ako zhodnotil správca, žiarske kúpalisko uplynulú sezónu nemalo núdzu o návštevníkov a podobnú situáciu očakáva i tento rok. ,,Sme pripravení na vyššiu návštevnosť, pocítili sme to už aj minulý rok, keď nebolo otvorené kremnické kúpalisko. Ale v podstate si už aj odhliadnuc od Kremnice zvykli navštevovať naše kúpalisko ľudia zo širokého okolia," dodáva Korbela.

Nad Kremnicou visí otáznik

Minuloročnú sezónu termálne kúpalisko Katarína v Kremnici vynechalo. Ako to bude toto leto, zatiaľ nevedno. Kremnická radnica pred časom dostala ponuku prevádzkovať kúpalisko na nadchádzajúcu sezónu za symbolickú sumu jedno euro. K téme prevádzkovania kúpaliska si sadli aj kremnickí poslanci, zatiaľ však bez verdiktu. Ako vo veci zdôraznil primátor Alexander Ferenčík, on i poslanci sa zhodujú v tom, že chcú nájsť spôsob, ako areál otvoriť.

Na sezónu sa pripravuje i komplex Vodný raj Vyhne. Zdá sa, že kúpalisko v neďalekej obci by mohlo načať sezónu medzi prvými. Na svojich oficiálnych stránkach avizuje otvorenie na prvého júna. Ponuku v regióne dopĺňa i termálne kúpalisko v Sklených Tepliciach, to však doposiaľ termín otvorenia nezverejnilo.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM