Správy

V centre Banskej Štiavnice nestačili plenty: Voliči stáli v radoch

Núdzu o voličov s voličskými preukazmi nemajú počas dnešných volieb v samotnom srdci Banskej Štiavnice.

Ilustračný obrázok k článku V centre Banskej Štiavnice nestačili plenty: Voliči stáli v radoch
Zdroj: TASR

V tunajšej radnici na Námestí sv. Trojice, kde je zriadená volebná miestnosť okrsku číslo jeden, chvíľami čakalo v rade aj 25 voličov.

„Voľby prebiehajú pokojne, účasť je veľmi vysoká, nakoľko tu dopisujeme veľa ľudí, ktorí chodia na voličské preukazy,“ poznamenala predsedníčka okrskovej komisie Katarína Pištová s tým, že početné zastúpenie majú najmä obyvatelia hlavného mesta, ktorí počas víkendov húfne prichádzajú do Banskej Štiavnice.

„Na budúce voľby by som určite privítala aj štyri plenty, lebo dve sú tu málo,“ dodala Pištová.

Popoludní do tejto volebnej miestnosti zavítala s voličskými preukazmi aj partia mladých ľudí z Bratislavy. „Rozhodli sme sa voliť, pretože to považujeme za našu občiansku povinnosť. Veľmi radi chodíme voliť a radi participujeme na tomto demokratickom systéme,“ poznamenal Martin z Bratislavy.

Medzi voličmi nechýbali ani domáci, s manželkou vo voľbách hlasoval aj pán Vladimír. Podľa jeho slov zatiaľ nevynechal žiadne voľby, a to má v súčasnosti 75 rokov.

„Ešte aj na vojenskej základnej službe v 62. sme volili, ale v Čechách, to ešte bola Československá republika,“ uviedol pán Vladimír. Aj on je presvedčený, že voliť je povinnosťou každou občana. „Kto nejde, potom nech nekričí, že je zle,“ dodal.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM