Barbara Dallosová Správy

V centre Žiaru budeme parkovať po novom: Radnica hovorí o 50 miestach

Otázka parkovania v blízkosti žiarskeho námestia visí vo vzduchu už dlhšie. V najbližších mesiacoch by sa to malo zmeniť.

Ilustračný obrázok k článku V centre Žiaru budeme parkovať po novom: Radnica hovorí o 50 miestach
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Jedným z cieľov žiarskej samosprávy, ktorý by chcela naplniť v tomto roku, je vyriešenie otázky parkovania v centre mesta. Ako vysvetlil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, súčasné parkovanie v blízkosti Námestia Matice slovenskej nie je dostatočné ani efektívne.

Projekt si mesto pripravuje vo vlastnej réžii. ,,To robia naši pracovníci, náš odborník na dopravu posudzuje možnosti a spracúva sa projekt, ako rozšíriť to parkovanie v centre mesta, pričom predbežne by malo ísť o 50 parkovacích miest," priblížil Baláž.

Koncom minulého roka tiež radnica zverejnila zámer postaviť novú mestskú tržnicu, ktorá by mala nahradiť existujúce trhovisko na Ul. A. Dubčeka. Víziou mala byť moderná stavba z dreva so skleneným prestrešením, ktorá by korešpondovala s letným pavilónom a celkovým vzhľadom námestia. Výstavba tržnice by však len zvýšila dopyt po parkovaní v centre. Ako uviedol Baláž, tržnica je stále v štádiu zámeru, vytvorenie parkovacích miest je však prioritou a ich realizáciu chce mesto stihnúť v tomto roku.

,,Parkovanie chceme realizovať určite, tržnica je v štádiu zámeru, ktorý ale najprv musí byť nakreslený, aby sme sa tomu vedeli viac venovať," dodal.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM