Martin Károly Kultúra

V Kremnici môžete degustovať víno aj v bani

Kremnica 05. októbra – Kremnické banské múzeum začalo toto leto s ďalšou formou zážitkovej turistiky. Prehliadka, priamo v Andrej štôlni môže skončiť aj degustáciou značkových vín. Banské múzeum vo väčšej miere ako vlani navštevujú aj školské zájazdy

V minulom roku nás navštívilo približne 4500 ľudí, v tomto roku sme túto hranicu prekročili už na konci júla“ tvrdí Dušan Roob, vedúci Banského múzea v Kremnici. „Snažíme sa vymýšľať stále niečo nové a tak sme prišli aj na degustácie vín v hľbke 90-tich metrov pod povrchom. Výpravám z celého Slovenska ale aj zo zahraničia sa táto forma veľmi páči.“ dodáva Roob.

Banské múzeum je prehliadku v čase. Pred návštevníkmi sa postupne odkrývajú metódy ťažby zlata a striebra v rôznych storočiach. Najväčší záujem je o ukážku pravých zlatiniek priamo v stene štôlne.

Banské múzeum sa nachádza v prieskumnej štôlni Andrej, ktorá bola otvorená v roku 1982. Jej úlohou bolo overiť zásoby zlata striebra na žile Schrämen, pre budúce povrchové dobývanie „Máme ďalšie nápady. Chceme sprístupniť aj ďalšie staršie banské diela v Šturci. Odkryje sa tak možnosť zážitkovej turistiky napríklad pre manažérov, či počítačových pracovníkov. V Štôlni budú musieť prekonávať rôzne prekážky, loziť po rebríkoch, ba dokonca sa aj plaziť.“ dodáva s hrdosťou v hlase Dušan Roob.

Kremnické Banské múzeum je otvorené každý deň a cez rezervačný systém alebo telefonicky /045/6743 144, 0903 393 146 /, si môžete jednoducho objednať vstup. http://muzeum.kremnica-gold.sk/?…

web: www.banske-muzeum.sk e-mail: info@banske-muzeum.sk mapa: http://muzeum.kremnica-gold.sk/?…

V Kremnici môžete degustovať víno aj v bani
1
Galéria
bana Ludovika
39
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM