Barbara Dallosová Rôzne

V Kremnici sa bude športovať za dobrú vec: Zasmečuj deťom zdravie sa blíži

Šiesty ročník benefičného volejbalového turnaja ovládne kremnické ľahkoatletické ihrisko. Na celodňovke si prídu na svoje nielen športovci.

Ilustračný obrázok k článku V Kremnici sa bude športovať za dobrú vec: Zasmečuj deťom zdravie sa blíži
Zdroj: Zasmečuj deťom zdravie

Myšlienka zorganizovať volejbalový turnaj neskrsla Kremničanovi Matejovi Tóthovi v hlave náhodou. Vtedy len osemnásťročný mladík už vedel, čo je to bojovať s rakovinou. Výťažok z turnaja Zasmečuj deťom zdravie teda každoročne putuje na detskú onkológiu do Banskej Bystrice, ktorej chodby Matej dôverne pozná.

Turnaj menežuje z nemocnice

Športovo-benefičnú akciu si Kremničania rýchlo obľúbili a túto sobotu (3.9.) bude písať už svoj šiesty ročník. Hoci po prvý raz bez Mateja. Ten mal v týchto dňoch absolvovať transplantáciu, choroba však opäť ukázala, prečo nesie prívlastok zákerná.

,,Pri odbere kostnej drene zistili, že je choroba späť. Za dva týždne 30% nádorových a chorých buniek v tele. Transplant je teda zrušený. Teraz musím absolvovať všetko odznova, vlastne mám teraz leukémiu už po štvrtý raz. Ale turnaj menežujem z nemocnice a vyzerá to dobre. Majú to na starosti schopní a zodpovední ľudia," vysvetľuje Matej.

Celodňovka na ihrisku

Na kremnickom ihrisku si v sobotu príde na svoje každý. Podujatie každoročne sprevádza séria koncertov na pódiu priamo v areáli. Nebude chýbať dobrý guláš a čapované pivko a atrakcie pre všetky vekové kategórie.

Začiatok turnaja je o 8:30 ráno, napoludnie začínajú koncerty. Tento rok sa môžeme tešiť na Petra Cmorika a kapelu Podobnosť čisto náhodná.

Prispieť do zbierky budete môcť počas celého dňa kúpou tričiek, pier, gulášu, občerstvenia v bufete či priamo do kasy na to určenej.

Zasmečuj deťom zdravie 2016
1
Galéria
Zdroj: Zasmečuj deťom zdravie
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM