Martin Károly Kremnica

V. MEČIAR: Široká vládna koalícia po marci znamená onedlho ďalšie nové voľby

Kremnica 6. januára - Novoročné posolstvo zo stredu Európy k 19. výročiu vzniku SR adresovali včera Slovákom účastníci stretnutia v kremnickom klube Labyrint, ktoré sa konalo za prítomnosti predsedu ĽS-HZDS Vladimíra Mečiara.

TASR o tom informoval riaditeľ Odboru verejnej mienky ĽS-HZDS Stanislav Háber. Na Kremnických Baniach v roku 1991 vzniklo prvé Posolstvo Slovákov Európe a svetu o tom, že ako národ chcú dosiahnuť najvyšší stupeň sebaurčenia v podobe vlastnej štátnosti. Mečiar zdôraznil, že sa tak stalo neobvyklým spôsobom – mierovou cestou.

A dnes po 20 rokoch možno bilancovať, čo sa dosiahlo. Slovenská republika v roku 1998 dosiahla najlepšie výsledky zo stredoeurópskych krajín po kríze rozpadu východných trhov,“ uviedol na stretnutí Mečiar. Dnes je však Slovensko v novej kríze a rozhodnutie občanov podľa jeho slov opäť ovplyvní vývoj krajiny minimálne na ďalších 20 rokov. Líder strany upozornil na to, že 700.000 ľudí nemá prácu a z nich je až 130.000 mladých, ktorým neostáva iné, iba hľadať príležitosti v zahraničí. Ak vzíde z týchto volieb široká koalícia, po ktorej kričia mnohí politici, potom tu podľa Mečiara onedlho budeme mať ďalšie nové voľby. „Lebo taká vláda nevydrží – ako záprah, v ktorom každý kôň ťahá iným smerom.

Ak je dnes 650.000 ľudí pod hranicou chudoby, podľa predsedu ĽS-HZDS ich onedlho môže byť až 1,2 milióna. Preto sú voľby také dôležité. Mečiarova strana verí, že sa vráti do parlamentu, aj keď „sila národných síl a osobností z roku 1991 je dnes rozbitá na jednotlivcov a skupiny ľudí“. Preto Mečiar pripomenul slová Ľudovíta Štúra: „Nie je opustený ten, kto sa sám neopúšťa.

Na záver stretnutia, na ktoré sa zišli občania zo všetkých kútov Slovenska, dokonca aj z Komárna, účastníci prijali Novoročné posolstvo. Ďalším sa docestovať nepodarilo, lebo už pred 14.00 h bola cesta do Kremnice neprejazdná pre množstvo skrížených kamiónov. Aj tak sa v kremnickom klube zišlo viac ako 70 občanov, dodal Háber.

Podujatie sa pôvodne malo konať na Kremnických Baniach. Tie však dnes ostali odrezané od zvyšku Slovenska. Preto účastníci Novoročného posolstva využili náhradné priestory v klube Labyrint. Tento klub v roku 1967 budoval Vladimír Mečiar ako vtedajší funkcionár mládežníckej organizácie v Žiari nad Hronom. Dnes sa tu po 44 rokoch po prvý raz vrátil, lebo po roku 1968 bol vylúčený zo všetkých organizácií pre svoj postoj proti okupácii nášho štátu.

Zdroj: TASR Foto: Jaroslav Jenčo

Súvisiace video: [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.122985_V–Meciar:-Gorila-je-znama-uz-od-roku-2006]V. Mečiar: Gorila je známa už od roku 2006[/link]

meciar v lab
12
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM