Martin Károly Kultúra

V meste bude už 35. ročník Divadelnej Novej Bane

Nová Baňa 16. marca - Divadelná Nová Baňa, ktorá je jednou z najstarších regionálnych súťaží amatérskeho divadla, odštartuje cez víkend už svoj 35. ročník.

O účasť na krajskej prehliadke Zochova Revúca budú súťažiť štyri súbory z Novej Bane, Kremnice, Žarnovice a Bukovinky.
Samotná súťaž sa uskutoční až na samý záver prehliadky, v dňoch 26. až 28. marca 2010. Na začiatku, v dňoch 20. a 21. marca sa v meste bude konať divadelný workshop pre pantomímu, spojený s vystúpeniami v uliciach mesta.
V pondelok 22. marca sa v Základnej umeleckej škole uskutoční vernisáž a vyhodnotenie súťaže s názvom Logovanie divadlovania, spojené s tvorivou dielňou pre deti. Tvorivé detské dramatické dielne pripravili organizátori z Pohronského osvetového strediska v Žiari nad Hronom aj na utorok, 23. marca.
Deň pred samotnou súťažou, vo štvrtok 25. marca, sa v kine Vatra predstaví hosť prehliadky, divadelný súbor Mimoň z rovnomenného českého družobného mesta. Súčasťou podujatia budú aj rozhovory pri divadelnom punči v parku pri Pohronskom múzeu.
Festival príjme na slávnostnej akadémii v nedeľu 28. marca aj nové meno, ako poctu dlhoročnému ochotníkovi a zakladateľovi tejto divadelnej prehliadky – Petrovi Melekovi.
Regionálna súťažná prehliadka amatérskych divadelných súborov Divadelná Nová Baňa je prvým postupovým kolom celoslovenskej súťažnej prehliadky, ktorú každý rok organizuje Národné osvetové centrum v Bratislave. V Novej Bani sa koná pravidelne už od roku 1975. Jej cieľom je umožniť prezentáciu amatérskych divadelných umelcov z okresov Banská Štiavnica, Žarnovica a Žiar nad Hronom.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM