Katarína Reiterová Samospráva

V meste pribudnú kamery. Kde všade na ne narazíme?

V Žiari na bezpečnosť a poriadok dohliada mestská polícia aj pomocou 12 kamier. Vďaka nim bolo v minulom roku zistených až 82 priestupkov. Tento rok bude monitorovací systém posilnený o ďalšie kamery.

Ilustračný obrázok k článku V meste pribudnú kamery. Kde všade na ne narazíme?
Zdroj: Dnes24.sk

V Žiari nad Hronom na nás vidia príslušníci mestskej polície až 12 monitorovacími kamerami. Tie sú umiestnené napríklad na budove „bieleho domu“ či pri autobusovej stanici. „Monitorovací kamerový systém je rozmiestnený na inkriminovaných miestach mesta Žiar nad Hronom. Snímaný priestor je viditeľne označený nálepkou s nápisom – Priestor je monitorovaný kamerovým systémom,“ hovorí náčelník mestskej polície Vladimír Mališ.

V tomto roku pribudnú kamery do parku i na námestie

Keďže mesto pripravuje novinky do Parku Štefana Moysesa, zabezpečí, aby boli chránené pred vandalmi aj pomocou kamerového systému. „V tomto roku dôjde k realizácii monitorovania priestoru Parku Š. Moysesa, Ulice M. Chrásteka a posilní sa monitorovanie revitalizovanej časti Námestia Matice slovenskej,“ upresňuje ďalej náčelník MsP.

Kamerový systém pomohol v 82 prípadoch

Ako nám ďalej povedal náčelník MsP Vladimír Mališ, počas minulého roka bolo pomocou monitorovacieho kamerového systému zistených 82 priestupkov. „V 24 prípadoch bolo vykonané analyzovanie záznamov, medzi ktorými sa nachádzal dôkazový materiál pre účely trestného konania požadovaný Okresným riaditeľstvom Policajného zboru Žiar nad Hronom,“ dodal Mališ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM