Barbara Dallosová Rôzne Správy

V meste vzniká nový park: Slúžiť bude ako ateliér aj čitáreň

Nevyužité a neupravené priestranstvo sa začalo meniť na nový tvorivý park. Poslúži čitateľom z knižnice, žiakom ZUŠ aj okoloidúcim.

Ilustračný obrázok k článku V meste vzniká nový park: Slúžiť bude ako ateliér aj čitáreň
Zdroj: TASR

Aj ako ateliér pre mladých výtvarníkov bude slúžiť park pri Kultúrnom dome v Žarnovici, ktorý v týchto dňoch revitalizujú. Obnova priestranstva, ktoré bolo v posledných rokoch neupravené, tak dá bodku za úpravou objektu a jeho okolia.

,,Zámerom projektu Ateliér v parku je skvalitniť životné prostredie a vytvoriť príjemný priestor pre trávenie voľného času obyvateľov a návštevníkov mesta Žarnovica," priblížila projektová manažérka mesta Jana Holá. Obnovou chcú do neho vrátiť život a zároveň vytvoriť ateliér pre žiakov výtvarného odboru základnej umeleckej školy (ZUŠ), ktorá v objekte sídli.

,,Úpravou terénu, chodníkov, obnovením existujúcej a doplnením novej zelene, osadením lavičiek, odpadkového koša a dosiek s hernými plánmi vytvoríme plnohodnotný priestor pre trávenie voľného času nielen pre deti navštevujúce ZUŠ, ale aj pre čitateľov a návštevníkov mestskej knižnice, pre návštevníkov kultúrnych podujatí organizovaných v ZUŠ a v kultúrnom dome, či obyvateľov blízkeho sídliska," dodala Holá s tým, že odstránením časti živého plota zabezpečia priechodnosť parku z dvoch strán, čím chcú motivovať okoloidúcich, aby cez park prechádzali a využívali ho.

Ako ďalej uviedla, mesto získalo na projekt dotáciu vo výške 3000 eur z Nadácie Slovenskej sporiteľne v rámci programu Obce bližšie k vám 2016. Sumou 766 eur sa na jeho financovaní podieľa aj z vlastných zdrojov. Práce by mali byť hotové do konca októbra.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM