Barbara Dallosová Správy

V neďalekej dedinke má vzniknúť špeciálny park: Niečo pre mamičky s deťmi aj prírodné fitko

Verejné priestranstvo, z ktorého chcú v dedinke vytvoriť takzvaný Park generácií, má obsahovať priestor pre mamičky s deťmi i prvky prírodného fitnescentra. Obec získala dotáciu, spolieha sa však i na sponzorov.

Ilustračný obrázok k článku V neďalekej dedinke má vzniknúť špeciálny park: Niečo pre mamičky s deťmi aj prírodné fitko
Zdroj: Dnes24.sk

Verejné priestranstvo pri polyfunkčnom objekte v Hronskom Beňadiku pretvoria na Park generácií. Miestna samospráva ho chce prerobiť na etapy, ako prvý by mal vzniknúť priestor pre mamičky s deťmi, neskôr aj fitnescentrum v prírode.

Na revitalizáciu priestranstva získala obec dotáciu 2 500 eur z programu Nadácie Ekopolis Zelené oázy. Z týchto finančných prostriedkov zaobstará altánok, lavičky a odpadkové koše. Spolufinancovať bude detské preliezačky, výsadbu zelene zrealizuje formou sponzorstva.

,,Ešte tento rok by sme chceli tento priestor ohradiť, aby bol bezpečný a aby deti nevybehli na cestu," uviedol starosta Ľubomír Krovina. Obec sa však bude podľa neho snažiť získať aj ďalšie finančné prostriedky, z ktorých by zakúpila prvky na cvičenie.

Podľa Krovinu chcú v blízkosti priestranstva dobudovať aj ďalšie parkovacie miesta. Tie sú na tomto mieste potrebné, pretože v objekte sa nachádzajú ambulancie a ďalšie služby.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM