Martin Károly Iné športy

V Prievidzi medailová žatva žiarskych karatistov

Karatisti MŠK Žiar nad Hronom sa zúčastnili priateľského podujatia O pohár riaditeľky CVČ Spektrum v Prievidzi. Turnaj bol len pre pozvané kluby, štartovali aj začínajúci pretekári, pre mnoho z nich to bola pretekárska premiéra

Ilustračný obrázok k článku V Prievidzi medailová žatva žiarskych karatistov
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Skúsenosti nahradili bojovnosťou

Žiarski karatisti sa zúčastnili v početnom množstve, keď o turnaj prejavili záujem hlavne menej skúsení pretekári. Ich malé skúsenosti boli však potlačené ich veľkou bojovnosťou a chuťou víťaziť, čo sa prejavilo aj na výsledkovej listine, keď sa všetkým z nich podarilo medailovo zabodovať.

V disciplíne súborné cvičenia kata mali Žiarčania tento krát početné zastúpenie. V kategórii začiatočníčok sa o žiarske finále postarali Ester Šišková a Viktória Pavlová, ktoré sa po vyradení svojich súperiek stretli v boji o zlato. Nakoniec si víťazstvo odniesla Ester a striebro potešilo Viktóriu.

V chlapcoch – začiatočníkoch žiarske farby reprezentovalo viacero pretekárov. Najlepším z nich bol Karol Tegelhoff, ktorý nenašiel premožiteľa a kategóriu vyhral. Na stupienok víťazov sa prebojovali aj ďalší pretekári – Andrej Krátky, ktorý skončil strieborný a Patrik Franta, ten si domov odniesol bronz.

Trikrát bronz

V mladších žiakoch sa o radosť postarali Šimon Sečkár a Adam Dolnický, ktorí sa zhodne umiestnili na bronzovom mieste. V mladších žiačkach podobne skončila Veronika Viglašská, ktorej krk zdobila taktiež bronzová medaila.

V starších žiakoch sa o svoju prvú zlatú medailu postaral Zdenko Vanka. V tej istej kategórii mu robil spoločnosť na stupni víťazov klubový kolega Marko Kováč, ktorý skončil bronzový. Medailové úspechy v disciplíne kata zakončil bronzom Matúš Matuška v kategórii dorastencov.

Disciplína športový zápas kumite sa tiež pekne rozbehla. Hneď v prvej kategórii 5–7 roční chlapci sa do finále prebojoval Šimon Sečkár. Vo vyrovnanom finále bol však úspešnejší talentovaný domáci pretekár.

Debnár nenašiel premožitela

V tej istej kategórii si Adam Dolnický vybojoval bronz. V mladších žiakoch sa o zlato zaslúžil Roman Debnár, ktorý nenašiel vo svojej kategórii premožiteľa. V mladších žiačkach si Veronika Viglašská vybojovala tak ako v kata bronzovú medailu.

V starších žiakoch ukázal Zdenko Vanka, že mu ide a k zlatu z kata pridal aj zlato z kumite, čím sa stal najúspešnejším členom žiarskej pretekárskej výpravy. Aj tu ho nenechal samého na stupňoch víťazov jeho kamarát Marko Kováč, ktorý si aj tu vybojoval bronz.

V starších žiačkach sa do finále prebojovala Natálka Rajčanová. V napínavom finále podľahla svojej súperke a tak si z turnaja odniesla striebro. V poslednej nami obsadenej kategórii mladších dorasteniek si vybojovala bronz Kornélia Bugárová, pre ktorú bola táto súťaž premiérou.

Skúsená Jelžová zlatá

Zbierku medailí uzavrela zlatom skúsená pretekárka Nina Jelžová, ktorá v tej istej kategórii nedala súperkám šancu a všetky zápasy vyhrala bez toho, že by do nej súperky zabodovali.

Slová trénerov po turnaji: „Celkovo sa žiarsky klub v hodnotení umiestnil za početnejším domácim klubom na druhom mieste. Je vidieť, že aj naši nováčikovia si postupne budujú miesto medzi skúsenejšími pretekármi a robia tak dobré meno nielen sebe ale aj klubu a mestu. Po slávnostnom odovzdávaní cien sa konala recepcia, kde domáci karatisti oslávili druhý rok svojej činnosti a pohostili ostatných veľkou tortou.“
ĽUBOMÍR STRIEŽOVSKÝ

Karatisti v Prievidzi
37
Galéria
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM