Barbara Dallosová Kultúra

V regióne otvorili výstavu: Cestovateľský fotopríbeh, ktorý sa vám dostane pod kožu

Pláže pri Čiernom mori, starobylé kláštory, lyžovačka pod velikánmi Kaukazu alebo kuchyňa a vína. Výstava prinesie to najlepšie zo srdcovej krajiny vášnivého cestovateľa.

Ilustračný obrázok k článku V regióne otvorili výstavu: Cestovateľský fotopríbeh, ktorý sa vám dostane pod kožu
Zdroj: TASR

Krajina s fantastickou prírodou ale aj históriou, tak prezentuje cestovateľ Svetozár Gavora Gruzínsko, ktoré verejnosti od dnešného dňa približuje jeho najnovšia výstava v novobanskom Pohronskom múzeu.

,,Spolupráca Pohronského múzea a vášnivého cestovateľa a prekladateľa Svetozára Gavoru trvá presne 10 rokov. Počas týchto rokov mohli návštevníci prostredníctvom fotografií a besied spoznať krajiny ako Nórsko, Chile, Argentína či Guatemala," informovala Jana Potocká z múzea.

Tentoraz cestovateľ predstavuje krajinu, ktorá má podľa jeho slov čo ponúknuť. Či už sú to pláže pri Čiernom mori, starobylé kláštory, zimnú lyžovačku pod velikánmi Kaukazu alebo tunajšiu kuchyňu a vína.

Gavora tvrdí, že medzi šesťdesiatkou krajín, ktoré navštívil, je možné spočítať iba na prstoch jednej ruky tie, do ktorých sa môžete vracať donekonečna. Gruzínsko so svojou bohatou minulosťou a vzrušujúcou súčasnosťou je jednou z nich. Výstava Gruzínsko fotoobjektívom cestovateľa Svetozára Gavoru potrvá v Pohronskom múzeu v Novej Bani do 10. februára 2017.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM