Barbara Dallosová Správy

V regióne sa chystajú nové stavebné pozemky: Poznáme predbežnú cenu za meter!

Individuálna bytová výstavba by mala vyrásť na pozemkoch v neďalekej obci. Nová štvrť ešte nevznikla a hlásiť sa začínajú prví záujemcovia. Starosta prehovoril i o predbežnej cene za meter štvorcový...

Ilustračný obrázok k článku V regióne sa chystajú nové stavebné pozemky: Poznáme predbežnú cenu za meter!
Zdroj: TASR

Po nájomných bytoch pribudnú v Župkove v okrese Žarnovica aj nové stavebné pozemky. Miestna samospráva v súčasnosti pracuje na projekte individuálnej bytovej výstavby v lokalite Dolinkárka.

20 pozemkov

Na pozemku, ktorý má už obec na liste vlastníctva a ktorý odkúpila v rámci PPP projektu, by malo vzniknúť 20 stavebných pozemkov.

,,Momentálne je to v procese rozparcelovania. Súbežne robíme prípravy na inžinierske siete, miestnu komunikáciu, verejné osvetlenie, vodu a elektrinu," priblížil súčasný stav starosta Župkova Ján Tomáš. Administratívu by chceli stihnúť ešte tento rok, aby sa na jar mohlo začať s výkopovými prácami.

Pozemky už podľa jeho slov vzbudili medzi ľuďmi záujem. Predpokladá, že predaj potrvá do roku 2018. ,,Samotná výstavba určite aj dlhšie," podotkol s tým, že obec chce prijať určité obmedzenia vo vzťahu k výstavbe, tie by však výrazne nemali záujemcov limitovať. Snahou samosprávy je uchovať dedinský ráz prostredia a ucelený vzhľad celej zóny.

Predbežná cena za meter

Cena pozemkov ešte nie je presne stanovená. Samospráva ju chce reálne prispôsobiť k miestnej kúpyschopnosti. Pohybovať by sa mala na úrovni 20 eur/m2. ,,To je predbežná kalkulácia. Presnejšie bude možno jasná niekedy koncom tohto roka, keď budeme vedieť, ako dokážeme zabezpečiť aj iné financovanie, ale nemyslím, že to prekročí túto úroveň," dodal Tomáš.

Lokalita Dolinkárka sa nachádza v blízkosti miestnej základnej školy a nových bytových domov, kde sa v posledných rokoch prisťahovali aj ľudia z okolitých miest a obcí.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM