Jakub Tílesch Rôzne

V školách sa bude triediť odpad, mesto im distribuuje nádoby

Žiar nad Hronom 6. septembra - Mesto Žiar nad Hronom v týchto dňoch ukončuje distribúciu nádob na separovaný zber odpadu, ktoré dodáva všetkým školám a školským zariadeniam na svojom území. Cieľom tejto aktivity je posilňovanie triedenia odpadu a bu

Nádoby na triedený odpad dostávajú aj zariadenia, ktoré nie sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta. „Našim cieľom bolo vytvoriť adekvátne podmienky na separovanie odpadu v celej školskej sieti na území mesta. Čiže triediť odpad budú môcť škôlkari aj stredoškoláci,“ konkretizoval primátor Ivan Černaj.
Baláž pokračoval, že distribuuje sa niekoľko druhov nádob. Niektoré sú určené do tried, iné do spoločných priestorov. Okrem nádob na triedený odpad budú mať školáci aj nové nádoby na komunálny a nebezpečný odpad. „Upratovačky dostanú špeciálne pojazdné stojany na štyri vrecia, do ktorých budú tiež odpad triediť,“ dodal Baláž.
Mesto zároveň zabezpečilo, aby sa počas leta v areáloch škôl vybudovali uzamykateľné stojiská na kontajnery na komunálny a separovaný odpad. Okrem toho sa v novom školskom roku plánujú názorné školenia s tematikou ako a prečo separovať.
Všetky uvedené aktivity sa realizujú v rámci projektu Intenzifikácia separovaného zberu, na ktorý mesto Žiar nad Hronom získalo dotáciu 3.089.000 eur z operačného programu Životné prostredie.

Zdroj: TASR.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM