Barbara Dallosová Rôzne Šport

V športovej hale sa stretlo takmer 90 talentov: Veľký súboj žiarskych základiek, FOTO

Veľký turnaj pre najmladšie basketbalové talenty sa v Žiari konal po prvý raz. Prinášame foto z palubovky aj konečné poradie žiarskych škôl.

Ilustračný obrázok k článku V športovej hale sa stretlo takmer 90 talentov: Veľký súboj žiarskych základiek, FOTO
13
Galéria
Zdroj: BK MŠK Žiar n. Hronom

MINIBASKETSHOW je projekt Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA), ktorého hlavným cieľom je zapojiť do športovania čo najväčší počet najmenších žiakov základných škôl. Derby žiarskych základiek sa po prvý raz konalo aj v našom meste (14.3.2018).

Hostia z Bystrice

,,Vedenie Basketbalového klubu preto uvítalo ponuku z Bratislavy, aby aj Žiar nad Hronom zorganizoval pre deti ročník narodenia 2008 a mladších jedno z viacerých kôl MINIBASKETSHOW 2018. Spolupráca SBA a BK MŠK Žiar nad Hronom funguje už viac rokov na výbornej úrovni, možnosť rozvinúť spoluprácu aj u neorganizovanej mládeže, prišla v tomto čase viac ako vhod," vysvetľuje prezident žiarskeho klubu Norbert Nagy.

V žiarskej športovej hale ZUS aréna sa stretli prvostupniari z jednotky, dvojky, štvorky a cirkevnej školy. Prizvaným hosťom bola aj Základná škola Ďumbierska v Banskej Bystrici.

,,V šatniach, ktoré mali jednotlivé školy pridelené, sa tak do novučičkých tričiek s logom SBA obliekalo takmer 90 detí, nervózne očakávajúc, čo ich o chvíľku na palubovke čaká," opisuje Nagy s tým, že zápasy rozhodovali oficiálni rozhodcovia SBA.

Starší hráči mali navrch

Turnaj sa hral systémom každý s každým, takže každá škola odohrala celkom štyri zápasy. Zápas sa skladal z viacerých súťaží ako štafety s driblingom, štafety s prihrávkami, štafety so streľbou a poslednou štafetou bola práca nôh. Zápas medzi školami bol zakončený hrou 3:3, kde sa postupne vystriedalo všetkých 15 detí v tíme.

,,Ako sa nakoniec ukázalo, nebolo dôležité, kto turnaj vyhral, kto prehral. Stretli sa aj malí prváčikovia so staršími tretiakmi. Vyhrali, samozrejme, tí starší. Tí najmenší si musia rok počkať. A poctivo zatiaľ trénovať, veď raz aj oni budú starší," zhodnotil Nagy a zároveň naznačil, že turnaj by sa mohol v meste konať aj budúci rok.

Poradie škôl na turnaji MINIBASKETSHOW 2018 v Žiari nad Hronom:

  • 1. ZŠ na ul. Ďumbierskej Banská Bystrica /postup do celoslovenského finále v Poprade/
  • 2. ZŠ na ul. Dr. Janského Žiar nad Hronom (jednotka)
  • 3. ZŠ na ul. A. Kmeťa (cirkevná)
  • 4. ZŠ na ul. Jilemnického Žiar nad Hronom (štvorka)
  • 5. ZŠ na Ul. M. R. Štefánika Žiar nad Hronom (dvojka)
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM