Barbara Dallosová Správy

V tejto obci to vyriešili svojsky: Lekára nemajú roky, TAKTO chcú prilákať nového!

Nové nájomné byty rastú v obciach i mestách po celom Slovensku. V tejto obci nechali jeden byt bokom. Obec stavila na to, že chýbajúceho lekára, ktorého zháňajú už roky, by mohla prilákať práve ordinácia v nových priestoroch...

Ilustračný obrázok k článku V tejto obci to vyriešili svojsky: Lekára nemajú roky, TAKTO chcú prilákať nového!
Zdroj: Webnoviny.sk

Finta na lekára

Jeden z trojizbových bytov ktoré vznikli v Hronskom Beňadiku sa obec rozhodla ponechať voľný. Ponúkne ho lekárovi, ktorý by chcel v obci zriadiť ambulanciu. Niekoľkoročné snahy dostať do dediny všeobecného lekára zlyhávajú, obec sa ale nevzdáva.

,,Jeden byt si zatiaľ nechávame a platí ho obec. Ak sa nám podarí získať lekára, tak to bude jedno také plus pre neho," podotkol v tejto súvislosti zástupca starostu obce Ľubomír Krovina.

Zubár nestačí

Kedysi tu bolo zdravotné stredisko, pred piatimi rokmi však odišla posledná obvodná lekárka a odvtedy musia obyvatelia cestovať za zdravotnou starostlivosťou do okolitých miest. V obci ostala len zubná ambulancia. Obec má podľa Krovinu veľa starších obyvateľov, najmä tí by tak zriadenie ambulancie obvodného lekára priamo v dedine veľmi uvítali.

Rekonštrukciou bývalého zdravotného strediska vzniklo v obci 21 bytových jednotiek, dve z nich sú bezbariérové. V objekte sa nachádzajú tiež priestory pre komerčné využitie. Do bytov sa okrem miestnych prisťahovali aj rodiny zo susedných Psiarov. Jedným z cieľov obce bolo najmä zastabilizovať obyvateľstvo a prilákať mladé rodiny s deťmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM