Barbara Dallosová Správy

V Žiari budú rozdávať rúška seniorom: Ako to má celé fungovať?

Radnica bude distribuovať rúška Žiarčanom, ktorí už mali 70 rokov. Teraz sa snaží dať dokopy ich menný zoznam a o pomoc žiada bytové spoločenstvá.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari budú rozdávať rúška seniorom: Ako to má celé fungovať?
Zdroj: TASR

Mesto Žiar nad Hronom zaviedlo po pondelkovom (16.3.) zasadnutí krízového štábu niekoľko ďalších opatrení súvisiacich so šíriacim sa koronavírusom. Na stretnutí bola reč o povinných rúškach v MHD a na mestskom úrade, o odložení termínu na zaplatenie komunálneho odpadu, ale aj o rúškach pre najzraniteľnejšiu skupinu Žiarčanov – seniorov.

Samospráva avizovala, že komunikuje s viacerými výrobcami a verí, že sa v najbližšom období podarí rúška zakúpiť, aby ich najstarší Žiarčania mohli čo najskôr využívať. Najnovšie na svojom oficiálnom facebooku mesto oznámilo, že rúška seniorom nad 70 rokov veku začne distribuovať už od stredy (18.3.).

,,Žiadame predsedov bytových spoločenstiev o súčinnosť pri distribúcii. Veľmi by nám pomohlo a urýchlilo celý proces, keby ste nám poslali menný zoznam (meno, priezvisko, adresa, číslo bytu) seniorov nad 70 rokov veku z vášho bytového spoločenstva. V prípade, že predseda nie je prítomný, alebo z nejakých dôvodov toto nemôže zaslať, môže to byť ktorákoľvek iná osoba z bytového spoločenstva," vyzýva mesto.

Obyvatelia, ktorí žijú v rodinných domoch v Šášovskom Podhradí, sa majú mestu nahlasovať v skupinách či jednotlivo. Zoznamy majú kompetentní radnici posielať na mail pomocseniorom@ziar.sk alebo sa hlásiť na telefónnych číslach: 045/ 6787159 , 045/6787157.

Mesto zároveň zdôrazňuje, že prioritou je nahlasovanie seniorov, ktorí ešte rúška zabezpečené nemajú.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM