Barbara Dallosová Správy

V Žiari má vyrásť nový garážový komplex: Pozrite si VIZUALIZÁCIE ako prví!

Na pozemku, ktorý chce od mesta kúpiť investor, by mala pribudnúť moderná novostavba s garážami. Stavať sa má na už existujúcom parkovisku. Komu budú garáže určené a kedy by mohli stáť? Čítajte viac o plánoch investora.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari má vyrásť nový garážový komplex: Pozrite si VIZUALIZÁCIE ako prví!
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Nová stavba má pribudnúť na Svitavskej ulici v mestskej časti Etapa. Zámer predaja tohto pozemku súkromníkovi odklepli mestskí poslanci už ešte vo februári tohto roka. Spoločnosť MAT group z Trnavej Hory na ňom plánuje radovú výstavbu nových garáži.

O miesta neprídu, ubezpečuje investor

Nové možnosti parkovania majú pritom vzniknúť na už existujúcom parkovisku sídliska. Objekt má pozostávať z 18-tich garáží v dvoch priľahlých radoch po deväť.

Podľa slov konateľa eseročky, ktorá chce pozemok kúpiť, sa obyvatelia sídliska nemusia báť, že o staré parkovacie miesta prídu. ,,Samotná výstavba garáží síce parkovacie miesta uberie, no zároveň vznikne priestor na ďalšie parkovanie. Obyvatelia, ktorým budú garáže určené, budú parkovať v nich, takže miesta, kde parkujú dnes, sa uvoľnia. Okrem toho viem, že v blízkosti ide iný súkromník tiež stavať parkovacie miesta, čo bude znamenať ďalších približne 25 miest,“ vysvetlil Martin Packo z MAT group.

Garáže majú slúžiť miestnym

S nedostatkom parkovacích miest na sídliskách sa v súčasnosti pasuje nejedna mestská samospráva. Podľa konateľa investorskej spoločnosti sa aj plánovaný projekt nesie práve v tejto filozofii. ,,Nie je našou predstavou, že si garáže rozkúpia ľudia z iných častí mesta. Majú slúžiť práve obyvateľom tej mestskej časti, v ktorej budú stáť,“ uviedol s prísľubom, že spoločnosť zároveň na vlastné náklady opraví aj celú plochu existujúceho parkoviska.

Ako to bude vyzerať?

So stavbou by chcel investor začať už na prelome apríla a mája. Vizualizácie už má na stole. Má ísť o murovanú novostavbu s elektrickými bránami na vstupy do garážových priestorov. ,,Celkový estetický výsledok bude príjemný. Garáže budú farebne ladené s okolitými panelákmi a celkovo riešené tak, aby nemenili ráz ulice. Obyvatelia sa teda nemusia báť žiadnej ,,päste na oko“,“ ubezpečil Packo.

Vizualizácie plánovaného projektu si pozrite v našej fotogalérii!

Hoci zámer predaja už schválený je, projekt výstavby garáží ešte bude jedným z bodov aprílového zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Titul. foto: ilustračné

Novostavba s garážami má vyrásť medzi panelákmi na Etape
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM