Martin Károly Iné športy

V Žiari nad Hronom sa bude hrať Slovenská hokejbalová extraliga

Najvyššiu hokejbalovú súťaž si v ročníku 2010/2011 zahrá žiarsky hokejbalový klub SPORT TREND, ktorý už začal s prípravou na sezónu.

Najproblematic­kejšiu otázku, ktorou bolo regulérne ihrisko a problémy s ním má viacero hokejbalových klubov, sa Žiarčanom podarilo vyriešiť prenájmom zimného štadióna v Žiari nad Hronom materskou spoločnosťou SPORT TREND, s.r.o. od Mesta Žiar nad Hronom. Žiarsky hokejbal tak ako jediný kolektívny šport bude reprezentovať Mesto Žiar nad Hronom na najvyššej celoslovenskej úrovni v kategórii seniorov a zároveň bude Hbk SPORT TREND jediným družstvom v extralige z banskobystric­kého kraja.

Hokejbalový klub SPORT TREND vznikol v roku 2008 ako nasledovník Hbk PUM Žiar nad Hronom, ktorý bol účastníkom regionálnej Hliníckej amatérskej hokejbalovej ligy od jej počiatku. V roku 2008 ešte pod starým názvom Hbk PUM sa mu túto ligu podarilo vyhrať a rovnaký úspech hráči dosiahli aj nasledujúci rok, už pod názvom Hbk SPORT TREND.

V roku 2009 sa družstvo prihlásilo do krajskej Banskobystrickej hokejbalovej ligy, kde bolo ako nováčik zaradené do druhej ligy. Základnú časť sa mu podarilo vyhrať a v súčasnej dobe bojuje o postup do prvej ligy.

Extraligová zostava však nebude kopírovať len aktuálnu zostavu SPORT TRENDu. Káder doplnia súčasní resp. bývalí hráči z ďalšieho žiarskeho tímu Lavíny a tiež hráči zo zvolenského N-SPORTu, ktorý bol dlhoročným účastníkom Slovenskej hokejbalovej extraligy, avšak v najbližšom ročníku do tejto súťaže nenastúpi. Účasť v extralige je veľkou výzvou nie len pre vedenie klubu, ale aj samotných hráčov, ktorí sa budú môcť konfrontovať so slovenskou špičkou a zároveň aj s celosvetovou, keďže výber hráčov extraligy tvorí slovenskú hokejbalovú repzentáciu zúčastňujúcu sa Majstrovstiev sveta, na ktoré Slováci idú vždy s medailovými ambíciami.

Slovenská hokejbalová extraliga je rozdelená na jesennú a jarnú časť, pričom začiatok ročníka 2010/2011 je naplánovaný na september 2010.

Popularita hokejbalu na Slovensku narastá a účasť žiarskeho tímu v extralige by mala napomôcť k zvýšeniu záujmu o tento spočiatku pouličný šport aj v žiarskom regióne, čo by malo byť spojené aj s výstavbou nových hokejbalových ihrísk. Cieľom Hbk SPORT TREND je taktiež do dvoch rokov vytvoriť dve mládežnícke družstvá, ktoré by hrávali slovenskú extraligu vo svojej kategórii. Na základných školách by mali byť vytvorené školské športové strediská zamerané na hokejbal a v súčasnoti prebieha nábor detí a mládeže vo veku od 6 do 18 rokov počas tréningu seniorov v utorok a piatok o od 18.00 hod. do 19.00 hod. na zimnom štadióne v Žiari nad Hronom. Záujemcovia informácie dostanú tiež na www.sporttrend.eu resp. e-mailovej adrese sporttrend@sporttrend.eu.

Zdroj: http://sporttrend.eu/

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM