Kultúra

V Žiari nuda nebude, MsKC predstavilo plán na celý rok: Každý mesiac veľká akcia

Viac než stotisíc eur poputuje v roku 2018 na kultúru zastrešenú Mestských kultúrnym centrom (MsKC). Novinkou bude vážna hudba v historickom parku.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari nuda nebude, MsKC predstavilo plán na celý rok: Každý mesiac veľká akcia
Foto: Rastislav Búgel

Viac ako 104 000 eur by malo v budúcom roku ísť na kultúrne podujatia, ktoré pripravuje žiarske Mestské kultúrne centrum (MsKC). Príjmy z týchto podujatí sú predpokladané vo výške 66 900 eur. Vyplýva to z rozpočtu MsKC na rok 2018, ktorý na poslednom rokovaní mestského zastupiteľstva odobrili žiarsku poslanci.

Ako priblížila riaditeľka MsKC Michaela Pribilincová, obyvatelia sa môžu tešiť každý mesiac na jedno veľké podujatie. ,,V budúcom roku plánujeme tradičné kultúrne podujatia, ktoré sú už úspešné, ako napríklad Žiarsky bál, Fašiangová a Skoromájová veselica, Kultúrne leto," priblížila.

V budúcoročnej dramaturgii bude mať svoje miesto aj dovážaná kultúra ako rôzne divadlá a koncerty, vystúpenia pre detských divákov. ,,Plánujeme doplniť vážnu hudbu v parku pri novom pavilóne," dodala Pribilincová.

Mestské kultúrne centrum bude v budúcom roku hospodáriť s vyrovnaným rozpočtom vo výške 564 381 eur. Okrem vlastných príjmov tvorí túto sumu aj dotácia od mesta vo výške 419 280 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM