Barbara Dallosová Správy Samospráva

V Žiari pribudne nové športovisko: Atletický areál za státisíce

S rekonštrukciou futbalového štadióna prišli žiarski športovci o atletickú dráhu. Mesto vybuduje novú v rámci športoviska pri základnej škole.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari pribudne nové športovisko: Atletický areál za státisíce
Zdroj: TASR

Futbalový štadión v Žiari nad Hronom prešiel v uplynulých rokoch veľkou rekonštrukciou. Spartakiádne športovisko nahradil moderný stánok s novými tribúnami, trávnikom, vnútrornými priestormi a umelým osvetlením. Atletická dráha, ktorá pôvodný štadión lemovala, ale zachovaná nezostala. Ako avizuje primátor Peter Antal, mesto ešte v tomto roku začne s výstavbou nového atletického areálu pri základnej škole na Jilemnického ulici, takzvanej štvorke.

Na ostatnom rokovaní Mestského zastupiteľstva (24.1.) naň poslanci vyčlenili sumu 300 000 eur v podprograme Riadenie projektov a investičné akcie.

,,Moderná 300-metrová bežecká dráha z tartanu bude slúžiť nielen žiakom tejto školy, ale aj Atletickému klubu MŠK. Súčasťou športoviska bude teda 300-metrový atletický ovál, skok do diaľky, stovková šprintérska dráha a hod guľou," ozrejmuje na svojom oficiálnom facebookovom profile Peter Antal.

Športoviská na sídilskách sa tešia obľube aj v zime. V Žiari vznikla plocha na korčuľovanie na Hviezdoške a aha, čo majú v Banskej Bystrici…

Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM