Barbara Dallosová Samospráva

V Žiari pribudnú ďalšie kamery: Aj tieto ulice budú po novom pod drobnohľadom mestských!

V našom meste by malo byť opäť o niečo bezpečnejšie. Lokality, kam nové kamery umiestnia, sa podľa náčelníka Mestskej polície vyberali podľa rizikovosti. Kam po novom muži zákona dovidia?

Ilustračný obrázok k článku V Žiari pribudnú ďalšie kamery: Aj tieto ulice budú po novom pod drobnohľadom mestských!
Zdroj: TASR

V uliciach Žiaru nad Hronom pribudnú ďalšie dve kamery. Ako priblížil náčelník žiarskej Mestskej polície (MsP) Róbert Šiška, pôjde o moderné digitálne otočné kamery. Na ich kúpu získalo mesto dotáciu od Rady vlády SR pre prevenciu kriminality.

Mesto získalo len zlomok dotácie

Pôvodne chcelo mesto rozšíriť mestský kamerový systém až o šesť kamier, čo malo stáť približne 22 000 eur. Na tento účel žiadalo dotáciu približne 17 800 eur. Nakoniec však získalo len 5 000 eur a tak muselo pôvodný projekt okresať. Podľa Šišku by celkové náklady na dve nové kamery aj so spoluúčasťou mesta nemali presiahnuť sumu 9 000 eur.

Vyhodnotili rizikové miesta

,,Z pôvodných šiestich miest sme určili dve miesta. Tie boli určené s prihliadnutím na bezpečnostné priority, zvýšený pohyb obyvateľov a sú z pohľadu potrieb eliminácie protispoločenských javov rizikové," priblížil náčelník.

Jednu kameru osadia na rohu budovy „Kocka“, kde monitorovanou oblasťou bude hlavne centrálna autobusová stanica a Ulica SNP. ,,V tejto lokalite, aj keď na inom mieste, už jednu kameru máme umiestnenú, ide o starú analógovú kameru, ktorá bola nainštalovaná ako jedna z prvých, ešte v roku 2005, čiže funguje nepretržite takmer desať rokov. Aj preto bolo cieľom nainštalovať ešte jednu kameru, ktorá bude v digitálnej kvalite prenášať záznam z iného uhľa," dodal Šiška. Druhá kamera bude osadená na rohu budovy Základnej školy na Ulici Dr. Janského.

V uliciach mesta je v súčasnosti inštalovaných 23 kamier, z toho 11 otočných a 12 statických.

Zvýšiť bezpečnosť v našom meste by mala okrem ďalších kamier tiež úplná novinka, písali sme tu: Novinka v boji proti kriminalite v žiarskych uliciach: V ohrození zatlačíte tlačidlo, TOTO sa stane!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM