Barbara Dallosová Správy

V Žiari rastú špeciálne zóny: Na týchto miestach už môžeme voľne pustiť psíka

Miest, kde môžete v Žiari pustiť svojho miláčika z vôdzky, je ako šafránu. Mesto vyšlo majiteľom psov v ústrety.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari rastú špeciálne zóny: Na týchto miestach už môžeme voľne pustiť psíka
Zdroj: TASR

V uliciach mesta Žiarčania svojim miláčikom voľnosť dopriať nemôžu. Voľný pohyb psa je podľa platného Všeobecne záväzného nariadenia (VZN) v Žiari nad Hronom zakázaný v 52 uliciach, a teda takmer v celom meste. Žiarska radnica ešte v minulom roku avizovala, že vyjde psíčkarom v ústrety, a to prostredníctvom troch oplotených zón, kde sa budú môcť psíci pohybovať bez vôdzky.

Zóny doplní vybavenie

Ako potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, dve z troch oplotení sú už hotové, mesto v nich ešte dopĺňa mobiliár.

,,Hotové je oplotenie na dvoch výbehoch, na Etape pri Sládkovičovej ulici a na Hviezdoške pri pumptrackovej dráhe. Na oboch miestach sa ešte budú dopĺňať koše na psie exkrementy a na Etape prípadne ešte nejaká jedna alebo dve prekážky, avšak nebude to vyslovene agility ihrisko," priblížil Baláž.

Oficiálna agility zóna vznikne podľa jeho slov na Hviezdoške. ,,Výbeh tam je rozdelený na agility časť, kde budú umiestnené prvky a bude zavedený nejaký režim, ako to budú ľudia využívať, a druhá časť bude klasický výbeh," vysvetlil Baláž. Ako dodal, hoci ešte zóny na Etape a Hviezdoške nie sú vybavené mobiliárom, už je možné ich využívať.

Výbeh dostanú aj Pod vŕšky

Treťou časťou mesta, kde by mali byť majitelia psov k dispozícii oplotenú zónu, sú Pod vŕšky. Na sídlisku samospráva v tomto a budúcom roku chystá rozsiahlu revitalizáciu medziblokových priestorov. Na premenu priestranstiev medzi panelákmi dostalo mesto dotáciu vo výške 475 000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu. Ruka v ruke s novým konceptom sídliska pôjde aj psíčkarska časť.

,,Tretiu zónu na výbeh psov na Pod vŕškoch riešime komplexne v rámci projektu revitalizácie vnútroblokových priestorov, Takže tá bude počas dobudovaná počas realizácie tohto projektu," dodal Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM