Martin Károly Samospráva

V Žiari sme za rok zažili 98 svadieb: Brali sme si i partnerov z Cypru, Ukrajiny ale aj z Holandského kráľovstva!

V roku 2013 si svoje áno povedali viacerí Žiarčania. Dôkazom je aj takmer 100 svadieb. Niektorí mladoženáči sa dokonca budú vo svojom ďalšom živote prispôsobovať exotickým tradíciám. Sobášiť sa totiž chcelo aj cudzincom z ďalekých krajín!

Ilustračný obrázok k článku V Žiari sme za rok zažili 98 svadieb: Brali sme si i partnerov z Cypru, Ukrajiny ale aj z Holandského kráľovstva!
Foto: Ivan Pepich

Každý víkend takmer dve svadby. Taká je bilancia minuloročných sobášov v Žiari. Manželstvá pritom uzatvárali nielen našinci. Oproti minulému roku je mierny nárast. V roku 2013 pribudlo aj viac narodených detí. Celkovo je však v Žiari stále menej ľudí. Pozrite TU: Mesto sa vyľudňuje: Za 14 rokov zo Žiaru ubudlo skoro 1300 ľudí

Detičky zas niekedy dostali aj netradičné mená. Najobľúbenejšie ale boli mená Jakub a Sofia. Viac TU: Netradičné mená detí v Žiari v r. 2013: V meste sa narodili Nino, Jamie, Andromeda…

A ako je to so svadbami? V roku 2012 zaznamenali žiarske matrikárky 92 svadieb. „V minulom roku ich bolo o 6 viac,“ konkretizuje Marta Páleníková. V niektorých prípadoch dali Žiarčania prednosť cudzincom. „Zaznamenali sme sobáše s partnermi Nemeckej spolkovej republiky, Holandského kráľovstva, Cypru, Ukrajiny, ale aj 2 sobáše zo susednej Českej republiky,“ dodáva na záver Marta Páleníková zo žiarskej matriky.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM