Barbara Dallosová Rôzne Správy

V Žiari vyrastie tribúna pre 700 ľudí: Cyklistické preteky si z nej vychutnáme aj zadarmo

Pre potreby náročného podujatia, akým sú medzinárodné majstrovstvá v cyklistike, vyrastie pri hlavnom ťahu Žiarom veľká tribúna. Nie celý čas budú miesta spoplatnené.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari vyrastie tribúna pre 700 ľudí: Cyklistické preteky si z nej vychutnáme aj zadarmo
Foto: Rastislav Búgel

Žiar nad Hronom bude už onedlho hostiteľským mestom Majstrovstiev Slovenska a Česka v cestnej cyklistike (22. – 25. jún). Prestížne, no organizačne náročné podujatie na štyri dni celkom zmení tvár nášho mesta. Očakávaný počet návštevníkov sa ráta v tisícoch, zatvorené budú niektoré školy i inštitúcie a počítať treba tiež s rozsiahlymi dopravnými obmedzeniami v meste i okolí.

Hlavným centrom diania bude fan zóna pred Mestským kultúrnym centrom (MsKC) na Ul. SNP. Ako informuje oficiálna stránka podujatia, tam vyrastie aj tribúna s kapacitou 700 divákov. Druhá fan zóna bude pripravená pár kilometrov od Žiaru, medzi obcami Kosorín a Janova Lehota.

Ako pre Žiar24 potvrdil vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, počas prvých dní šampionátu bude tribúna bezplatne prístupná verejnosti. ,,Bude voľne využiteľná od štvrtku, pretože až v nedeľu platí miestenkový systém a kupovanie vstupeniek. Tie prvé dni nebudú až tak divácky atraktívne ako nedeľné záverečné cestné preteky mužov. Takže počas prvých dní, keď si bude niekto chcieť sadnúť a pozerať sa z tribúny, pokojne ju môže využiť," vysvetlil Baláž.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM