Martin Károly Kultúra

V Žiari vystúpi divadlo z Petrohradu

V Mestskom kultúrnom centre vystúpi 19. novembra divadlo Hvarna z Petrohradu. Ide o hudobno- divadelnú formáciu, sľubujúcu skvelý zážitok s príchuťou mystiky.

„Na túto produkciu sa už teraz veľmi teším, aj ako divák ale aj ako organizátor podujatia.“ tvrdí Ria Ferčáková, riaditeľka MsKC v Žiari. "Na ruské divadlo som zaťažená. " dodáva Ferčáková.

Starodávne piesne a  melódie z oblastí Kryvie (Bielorusko ) a severnej oblasti Ruskej federácie sú základom programu hudobno divadelnej formácie HVARNA zo SanktPeterburgu.

Program s názvom „Koleso sa vracia“ “Koła Viartańnia?” Vás vtiahne do dávneho magického sveta ľudí, ktorí žili na území dnešného Bieloruska a severného Ruska. Rituály zrodu , existencie , smrti , radosti, smútku v spojení s hrou farieb a prírodných živlov s autentickými textami Vás prenesú do magickej atmosféry zmyslu života a vesmíru dávnych predkov . Mystická exotika a skvelý zážitok.

Jedinečnosťou programu je prelínanie dvoch posvätných hudobných nástrojov : Kryviansko litovských gájd ( Andrus Palauchenia ) a ruských obradových guslí (Maksim Anuchin). Muzikanti s citom a virtuózne kombinujú tieto dva „protiklady“ s podporou éterického vokálu (Jekaterina Jelkinova), etnických perkusií ( Dmitrij Terchov) a súčasného zvuku keybordu (Jevgenij Jablonskij) Pocity z predstavenia umocňuje videoprojekcia a technika  kreslenia do piesku .

Viac informácií: www.hvarna.com www.mskcentrum.sk

Hvarna
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM