Správy Samospráva

V Žiari vznikne petangové ihrisko: Od primátora si ho prišli pýtať seniori

Primátor mesta Peter Antal hovorí, že s nápadom ho oslovili samotní skôr narodení Žiarčania. Ihrisko má byť situované v centre.

Ilustračný obrázok k článku V Žiari vznikne petangové ihrisko: Od primátora si ho prišli pýtať seniori
Zdroj: TASR

Žiarski seniori chcú svoj voľný čas tráviť aktívne, a tak sa miestna samospráva rozhodla, že im v centre mesta vybuduje petangové ihrisko.

,,Je to požiadavka našich seniorov, ktorí ma oslovili, či by sme niečo také nemohli urobiť. My sme v minulosti nad tým uvažovali, ale čakali sme aj na takúto aktivitu, že ľudia sami s tým prídu," poznamenal primátor Peter Antal.

Podobné ihrisko má podľa jeho slov aj partnerské mesto Svitavy, tunajší dôchodcovia sa tam pravidelne stretávajú a spoločne trávia voľný čas.

Aktuálne však plánuje samospráva aj realizáciu ďalšieho ihriska určeného pre najmladšiu generáciu. Ide o ihrisko, ktoré primátor sľúbil miestnym mamičkám po tom, čo sa neúspešne zapojili do celoslovenskej hlasovacej súťaže zameranej na budovanie detských ihrísk. V nej nakoniec mesto Žiar nad Hronom úspešné nebolo, no primátor prisľúbil, že mesto nové ihrisko vybuduje na svoje náklady. Písali sme tu: Žiarčania dostanú nové ihrisko za 60 000 eur: Kde bude, rozhodnú sami

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM