Katarína Reiterová Samospráva

V žiarskom parku sa naplno pracuje: Dokedy bude rozkopaný?

Blato, rozkopávky a zničené trávniky, To je realita dnešných dní v parku Štefana Moysesa v Žiari. Pozrite, čo sa skrýva za týmto stavom miesta, na ktoré si už Žiarčania zvykli.

Ilustračný obrázok k článku V žiarskom parku sa naplno pracuje: Dokedy bude rozkopaný?
Foto: DuPe -

S rekonštrukciou fontány sa začalo koncom októbra tohto roku. Buduje sa prípojka vody, odvod vody a recyrkulačná nádrž. „Vzhľadom na to, že park je národnou kultúrnou pamiatkou výkopové práce musia byť pod dozorom,“ vysvetlil primátor Peter Antal a dodal, že súčasne prebieha aj archeologický výskum pod vedením Petra Mosného.

V parku si naberiete aj pitnú vodu

V Parku Štefana Moysesa sa však kope aj v iných častiach, než len pri fontáne. Živý kútik, ako aj exteriérové fitnescentrum bude totiž monitorovať kamerový systém. Výkopové práce pri fontáne, ako aj tie súvisiace s kamerovým systémom budú dokončené v priebehu decembra tohto roku, samozrejme, ak ich neovplyvní nález nejakého artefaktu. „Najbližšiu jar už teda v parku bude striekať fontána a pitnú vodu si napustíte z nového kohútika,“ dodal primátor.

Kamery pribudnú aj v meste

Okrem toho, že kamery pribudnú v parku, pribudnú aj do meste. „Kamerový systém rozširujeme o kameru na Ulici dukelských hrdinov, Chrastekovej ulici a ďalšia bude na rohu Bieleho domu, pri súdoch a bude monitorovať priestor v okolí hotela Luna a ulice v tejto časti mesta,“ doplnil hovorca mesta Martin Baláž a dodal, že mesto plánuje v budúcom roku vytvoriť chránenú dielňu, teda zamestnať postihnutých ľudí, ktorí budú sledovať zábery z kamier v meste. „Zároveň tieto kamery pôsobia aj preventívne,“ dodal hovorca.

Foto: FB Peter Antal

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM