Aktualizované Barbara Dallosová Krimi Správy

Vážny úraz na Skalke: Freeridista (21) vpálil do stromu, je vážne zranený, FOTO

Horskí záchranári vyrážali na pomoc mladíkovi, ktorý počas jazdy nabúral do stromu. Vrtuľník k nemu pre nepriaznivé letové podmienky poslať nemohli.

Ilustračný obrázok k článku Vážny úraz na Skalke: Freeridista (21) vpálil do stromu, je vážne zranený, FOTO
4
Galéria
Zdroj: Horská služba Kremnické vrchy

Pomoc horských záchranárov potreboval na Skalke pri Kremnici mladý freeridista, ktorý utrpel vážne poranenia po náraze do stromu. Informuje o tom Horská záchranná služba (HZS) na svojich oficiálnych stránkach.

,,Záchranári HZS slúžiaci v Kremnických vrchoch boli požiadaní o pomoc pre 21 ročného freeridistu slovenskej národnosti. Muž lyžoval vo voľnom teréne z Peknej vyhliadky na Skalke, počas jazdy nabúral do stromu, spadol a vážne si poranil chrbticu. Záchranári HZS mu po príchode poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, pacienta zafixovali a pomocou lanovej techniky ho z lesného porastu vytiahli na bežkársku trať," opisuje HZS.

Ako ozrejmujú záchranári, pre nepriaznivé letové podmienky nebola možná spolupráca s VZZS, preto zraneného muža záchranári transportovali za pomoci saní a snežného skútra k ošetrovni HZS na Skalke, kde bol odovzdaný privolanej posádke RZP na prevoz do nemocnice.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM