Martin Károly Kultúra

Vďaka benefičnému koncertu našli svoje rodiny

Dve sluchovo postihnuté deti našli svoje nové rodiny práve vďaka benefičnému koncertu. Jeho desiaty ročník sa konal v pondelok 8. decembra v Dome Kultúry na Námestí Matice Slovenskej. Vyzbieralo sa takmer 500€.

Tvrdí to riaditeľka Základnej školy pre žiakov so sluchovým postihnutím V. Gaňu v Kremnici Jana Jánošková. „A ďalšie deti strávili Vianoce v žiarskych rodinách. Takúto reakciu sme nečakali“ dodáva Jánošková.

V programe aj v tomto roku vystúpili deti rôznych vekových kategórií ale i odlišných zdravotných stavov. V javisku bolo podľa predbežných údajov takmer 600 ľudí. Program uvádzal Pavol Bruchala.

Vyzbierané peniaze zo vstupného ale aj výťažku z predaja vianočných suvenírov, vyrobených deťmi z kremnických a žiarskych škôl sa prerozdeľujú medzi ZŠ… Viliama Gaňu a Občianske združenie mosty.

Medzi hlavných organizátorov podujatia patrí POS v Žiari nad Hronom, Mesto Žiar nad Hronom, ZŠ pre žiakov so sluchovým postihnutím Viliama Gaňu v Kremnici, MskC a ZUŠ Zity Strnadovej- Parákovej v Žiari nad Hronom. /mak/

Vďaka benefičnému koncertu našli svoje rodiny
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM