Barbara Dallosová Správy

Vedenie mesta si uctilo víťazstvo nad fašizmom netradične: Futbalový turnaj s ruskou ambasádou!

70. výročie oslobodenia mesta sa v Žiari pripomínalo športom, slnkom a dobrou náladou. Zaujímavé futbalové derby proti sebe postavilo tímy zložené napríklad zo zástupcov mesta, či ruských veľvyslancov.

Ilustračný obrázok k článku Vedenie mesta si uctilo víťazstvo nad fašizmom netradične: Futbalový turnaj s ruskou ambasádou!
Zdroj: Dnes24.sk

Na sobotnom (25.4.2015) futbalovom turnaji so symbolickou myšlienkou sa na ihrisku žiarskej štvrtej základnej školy stretli naozaj zaujímavé tímové zostavy. Hoci o víťazstvo v priateľskom turnaji až tak nešlo, súperili oň štyri mužstvá – Kľakovská dolina, ZŠ Jilemnického, Mesto Žiar nad Hronom a exkluzívni hostia, tím Veľvyslanectva Ruskej federácie na Slovensku.

Za naše mesto hrali okrem iných i viceprimátor Ladislav Kukolík, vedúci kancelárie primátora Martin Baláž, či poslanci Jozef Tomčáni a Emil Vozár. Primátor Peter Antal prišiel na netradičné derby tiež vyjadriť podporu, kvôli problémom s kolenom si však nezahral.

,,V prvom rade sme si uctili a vzdali rešpekt obetiam druhej svetovej vojny a oslobodeniu, to bolo myšlienkou celého stretnutia. Boli sme veľmi radi, že návštevou poctili naše mesto aj zástupcovia Veľvyslanectva Ruskej federácie. Atmosféra bola skvelá a naozaj veľmi priateľská," zhodnotil netradičný športový súboj Kukolík.

Podujatiu prialo aj počasie a účastníci turnaja si zahrali pod teplým májovým slniečkom. Po tom, ako nechali svoje sily na ihrisku, ich ešte doplnili pri príjemnom posedení a občerstvení v priestoroch žiarskej štvorky. Ako naznačil viceprimátor, filozofiou futbalového stretnutia nebolo víťazstvo v turnaji, ale spomienka na víťazstvo mieru. My vám ale predsa prinášame aj poradie, v akom sa jednotlivé tímy umiestnili:

  • 1. Kľakovská dolina
  • 2. Veľvyslanectvo Ruskej federácie
  • 3. ZŠ Jilemnického
  • 4. Mesto Žiar nad Hronom

Na fotke: Peter Antal a Ladislav Kukolík (archív L.Kukolíka)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM