Marcel Páleš Samospráva

Veľká diskusia rivalov sa nekoná: Kotleba odmietol debatu s Maňkom, toto je jeho dôvod...

Marian Kotleba z Ľudovej strany Naše Slovensko sa so svojím súperom Vladimírom Maňkom zo Smeru-SD v pripravovanej televíznej predvolebnej debate vo verejnoprávnom Rozhlase a televízii napokon nestretne.

Ilustračný obrázok k článku Veľká diskusia rivalov sa nekoná: Kotleba odmietol debatu s Maňkom, toto je jeho dôvod...
Zdroj: Webnoviny.sk

Marian Kotleba tvrdí, že má okolo seba odborníkov na riadenie župy, konkrétne mená chce však povedať, až keď vyhrá voľby. Ako informoval na pondelňajšej tlačovej besede, účasť na diskusii, ktorá mala byť v pondelok, sa rozhodol odmietnuť z dôvodu, že v televízii by nebola vysielaná naživo, ale zo záznamu.

Naživo ako prejav demokracie

„Moja jediná podmienka je, že televízne debaty musia byť vysielané naživo. Nemyslím si, že takáto podmienka je extrémistická či nedemokratická. Vysielanie naživo je prejavom skutočnej demokracie,“ vyhlásil Kotleba s tým, že z vysielania zo záznamu má zlé skúsenosti, keď boli jeho vyjadrenia účelovo zostrihané a spájané s ilustračnými zábermi na hajlujúcich skinheadov a výtržníkov na futbalových zápasoch.

Na otázku, či v prípade, ak sa stane županom, má za sebou dostatok odborne zdatných spolupracovníkov na riadenie župy, odpovedal kladne s tým, že konkrétne mená predstaví, až keď bude zvolený.

Za jednu z najdôležitejších priorít považuje zníženie nezamestnanosti, pričom dlhodobo nezamestnaným bez kvalifikácie by podľa neho mala dať župa prácu s „krompáčmi a lopatami“ pri údržbe a výstavbe krajských ciest, a to prostredníctvom neziskových organizácií alebo sociálnych podnikov. Tým by podľa neho zároveň ušetrila na predražených dodávkach takýchto prác od externých firiem.

Maňka súhlasil s priamym prenosom

Kotlebov protikandidát Maňka ešte vo štvrtok vyhlásil, že so svojím súperom sa plánuje stretnúť len v jednom televíznom diskusnom dueli, a to vo verejnoprávnom RTVS, a súhlasí i s priamym prenosom. Všetky ostatné pozvania na predvolebné diskusie takto vopred odmietol, pretože nechce prispievať k vytváraniu mediálneho priestoru pre názory, s ktorými podľa neho väčšina ľudí v spoločnosti nesúhlasí.

V prvom kole volieb banskobystrického župana získali Maňka s Kotlebom najviac hlasov spomedzi 11 kandidátov. Maňku podporilo 49,47 percenta a Kotlebu 21,3 percenta zúčastnených voličov.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM