Barbara Dallosová Krimi

Veľká policajná akcia v našom okrese: Pokuty ako na bežiacom páse, o čo šlo najčastejšie?

Policajti sa zamerali špeciálne na cesty nášho okresu. Len za pár hodín v teréne napočítali desiatky priestupkov. Čítajte, v čom sme za volantom najväčší hriešnici.

Ilustračný obrázok k článku Veľká policajná akcia v našom okrese: Pokuty ako na bežiacom páse, o čo šlo najčastejšie?
Zdroj: TASR

Dopravno-bezpečnostná policajná akcia prebiehala vo štvrtok (12.5.) v čase od 12:00 do 18:00 hodiny v okresoch Banská Bystrica, Zvolen, Lučenec, Rimavská Sobota a Žiar nad Hronom.

Muži zákona sa pri kontrolách zamerali najmä na porušovanie pravidiel cestnej premávky závažným spôsobom, na dodržiavanie maximálnej povolenej rýchlosti, na požívanie alkoholu vodičmi pred jazdou, kontrolovali aj technický stav vozidiel, prípustnú hmotnosť vozidiel a jazdných súprav. Kontrolovali nielen vodičov motorových vozidiel, ale aj vodičov motocyklov, cyklistov a chodcov a to najmä železničných priecestiach a v ich blízkosti.

Ako informovala krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová, v okrese Žiar nad Hronom strážilo cesty 35 policajtov a počas hliadkovania zistili celkom 76 priestupkov, z toho 75 bolo riešených pokutou. V 48 prípadoch pritom šlo o prekročenie rýchlosti, v 15 prípadoch o nezapnutý bezpečnostný pás, dvaja vodiči počas jazdy telefonovali a dvaja nemali zapnuté svetlá.

Vo všetkých kontrolovaných okresoch spolu podľa policajnej správy policajti zaznamenali celkom 361 priestupkov. Z toho bolo 322 vybavených v blokovom konaní. ,,Okrem priestupkov za rýchlosť (153), pásy (32), technický stav vozidla (40), jazda bez osvetlenia (20) a používanie telefónneho prístroja (6), policajti zistili požitie alkoholu u dvoch cyklistov. Policajti počas akcie zadržali jeden vodičský preukaz a 7 osvedčení o evidencii vozidla," upresnila Petrovičová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM