Aktualizované Barbara Dallosová Samospráva

Veľká zmena vo vedení mesta: Páleníková končí po 12-tich rokoch, Žiar má nového prednostu!

Mariana Páleníková po vyše desaťročí na žiarskom mestskom úrade končí. Stalo sa tak po dohode s primátorom o ukončení vzájomnej spolupráce. Prečo prednostka odchádza a kto sa posadí na jej stoličku?

Ilustračný obrázok k článku Veľká zmena vo vedení mesta: Páleníková končí po 12-tich rokoch, Žiar má nového prednostu!
Zdroj: Dnes24.sk

Podľa zákona o obecnom zriadení funkciu prednostu mestského úradu menuje a odvoláva primátor mesta. Súčasná prednostka, Mariana Páleníková, zostáva vo funkcii ešte do konca mesiaca. Nová posila v radoch mesta ju nahradí od prvého februára.

Antal chce reštartovať systém

Zmenu žiarsky primátor odôvodňuje zámerom dať úradu nový impulz a priniesť nové postupy a výzvy. Vo svojom stanovisku uvádza: „Pani Páleníková viedla mestský úrad 12 rokov. Za toto obdobie urobil obrovský kvalitatívny skok a funguje veľmi dobre. Po našej dvojročnej spolupráci som však cítil, že je sem potrebné dostať nové pohľady a takpovediac reštartovať systém. Prácu pani Páleníkovej si vážim, preto som jej aj ponúkol vedúcu pozíciu v štruktúre mestského úradu. Ona sa však rozhodla ďalej nepokračovať.“

Nová tvár

Novým prednostom žiarskeho úradu sa od 1.februára má stať Juraj Miškovič, ktorý v súčasnosti pracuje ako technicko-prevádzkový námestník riaditeľa fakultnej NsP F.D. Roosevelta v Banskej Bystrici a žije v Žiari nad Hronom.

„Pán Miškovič je z môjho pohľadu skúsený manažér, ktorý riadi prevádzkový úsek jednej z najväčších nemocníc na Slovensku. Taktiež má skúsenosti z podnikateľskej sféry. Verím, že ich dokáže naplno využiť v práci pre naše mesto a viesť mestský úrad smerom k neustálemu zlepšovaniu sa. Veľkou výhodou je z môjho pohľadu aj to, že nie je členom žiadnej politickej strany, žiadnym politickým nominantom, a v Žiari nepracoval na žiadnych pozíciách vo verejnej správe. Môže si teda budovať vzťahy od základu,“ uzavrel svoje vyhlásenie Antal.

Čo na to Páleníková?

Vyjadrenie nám poskytla aj odchádzajúca prednostka Mariana Páleníková. ,,Pán primátor mi v piatok, 9.1.2015, oznámil, že od 1.2.2015 neuvažuje so mnou vo funkcii prednostky Mestského úradu v Žiari nad Hronom. Zároveň mi ponúkol zostať pracovať na mestskom úrade v pozícii vedúcej odboru, ktorá zatiaľ nie je v organizačnej štruktúre mesta, ale plánuje ju vytvoriť. Aj napriek tomu, že si uvedenú ponuku vážim, po dôslednom zhodnotení som sa rozhodla, že ju neprijmem," vyjadrila sa k svojmu odchodu ešte úradujúca prednostka.

,,Aj touto cestou sa chcem poďakovať všetkým zamestnancom mesta, zamestnancom organizácii v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, všetkým poslancom MsZ, podnikateľským subjektom, spoločenským organizáciám, primátorom a starostom okolitých obcí, občanom mesta Žiar nad Hronom.....za 12 ročnú spoluprácu. Bolo mi naozaj cťou podieľať sa na fungovaní i rozvoji mestského úradu i samotného mesta Žiar nad Hronom," dodala na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM