Správy

Veľké plány so schátraným závodom: Obchody, garáže aj mezonetové byty

Schátraný skelet bývalého závodu v regióne by sa po rokoch mohol dočkať nového využitia. Investor hovorí o polyfunkčnom centre s obchodmi aj bytmi.

Ilustračný obrázok k článku Veľké plány so schátraným závodom: Obchody, garáže aj mezonetové byty
Zdroj: TASR

Železobetónový skelet výrobnej haly bývalého pletiarskeho závodu Pleta v Banskej Štiavnici by sa mal v budúcnosti zmeniť na polyfunkčné centrum. Okrem obchodných prevádzok by mali v objekte vzniknúť garáže či mezonetové byty.

Budova zmenila majiteľa

V roku 2016 zmenila opustená stavba, ktorá roky znehodnocuje lokalitu Križovatky svojím výzorom, majiteľa. O zámeroch rekonštrukcie informoval nový vlastník spoločnosť ATM Interiér, s.r.o., Krupina. V súčasnosti si spoločnosť začala riešiť prípravu projektovej dokumentácie, ktorá je potrebná pre konanie o zmene stavby pred dokončením.

Mesto opraví cesty

Zároveň sa na mesto Banská Štiavnica obrátil s požiadavkou, aby mesto po rekonštrukcii stavby zrealizovalo aj rekonštrukciu miestnych komunikácií v jej blízkosti, ktoré využívajú napríklad aj klienti okresného úradu, žiaci Základnej školy Jozefa Horáka, či návštevníci prevádzok a trhoviska nachádzajúcich sa v tesnej blízkosti objektu.

Informatívnu správu o zámere prestavby objektu zobrali na vedomie na ostatnom rokovaní mestského zastupiteľstva aj banskoštiavnickí poslanci. Primátorka Banskej Štiavnice Nadežda Babiaková potvrdila, že po začatí prestavby bude mesto prioritne v rozpočte riešiť finančné prostriedky potrebné na rekonštrukciu Ulice Pletiarska.

,,Túto iniciatívu sme privítali, sme všetci radi, že sa dá skelet do poriadku. Ide o našu cestu, ale majiteľ stavby v projekte už riešil aj cestný komunikačný systém, ktorý rieši aj verejný priestor," podotkla s tým, že odhadované náklady na rekonštrukciu cesty sú 170 000 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM