Barbara Dallosová Rôzne

Veľkonočná nedeľa trochu inak: Ak sa sneh drží, deti budú hľadať vajíčka pod bielou perinou

Podujatie s originálnym programom najmä pre tých najmenších pripravujú organizátori na Veľkonočnú nedeľu. Zdá sa ale, že na sviatky vítania jari si bude treba obuť snehule.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočná nedeľa trochu inak: Ak sa sneh drží, deti budú hľadať vajíčka pod bielou perinou
Zdroj: TASR

Veľkonočná nedeľa sa bude v Štiavnických Baniach niesť v znamení dobrej nálady a zábavy. Bohatý program, určený najmä pre rodiny s deťmi, prinesie od 11:00 hodiny 2. ročník podujatia Veľká Noc na Vindšachte.

,,Aktuálne tu síce máme 20 centimetrov čerstvého snehu, ale všetko už máme pripravené a veríme, že to zvládneme," uviedla za organizátorov Beata Nemcová s tým, že podľa predpovedí, by malo v nedeľu dokonca zasvietiť slniečko.

V programe podujatia nechýba hľadanie veľkonočných čokoládových vajíčok, maľovanie kraslíc či maľovanie na tvár. Deti zabavia aj ukážky hasičov i sokoliari z miestnej Základnej školy Maximiliána Hella.

V rámci „palacinkiády“ si budú môcť deti urobiť palacinky podľa svojho gusta. „Chlapci a dievčatá si ich pripravujú sami s tým, že si nakombinujú plnku, akú chcú, cesto budú mať urobené, upečú si ho pod dohľadom dospelého,“ dodala Nemcová.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM