Rôzne Správy

Veľký plán v dedinke pri Štiavnici: Golfový areál a sedemposchodový hotel

Golfové ihrisko s 18 jamkami bude konceptom krajinného priestoru – layoutu. Okrem neho má pribudnúť i nový hotel a obytné zóny.

Ilustračný obrázok k článku Veľký plán v dedinke pri Štiavnici: Golfový areál a sedemposchodový hotel
Zdroj: TASR

Športovo-rekreačný areál, ktorého súčasťou by mali byť golfové ihrisko, sedemposchodový hotel, ale aj obytné zóny, chcú postaviť v katastrálnom území Žakýl v obci Podhorie (okres Banská Štiavnica). Spoločnosť Poľnohospodárske agrodružstvo Podhorie predložila zámer na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Ako sa uvádza v materiáli, golfový areál bude v zimnom období využívaný na turistiku a zimné športy. Golfové ihrisko s 18 jamkami bude konceptom krajinného priestoru – layoutu. Jamky nebudú vytvorené jedna za druhou, „návštevník pôjde voľne krajinou horských lúk a lesov, pričom každá jamka poskytne iný pohľad na krajinu“.

Súčasťou areálu by mali byť aj sedemposchodový hotel, objekty na bývanie a rekreáciu, domy a objekty občianskej vybavenosti, lanová dráha a technická infraštruktúra.

,,Celý zámer je navrhnutý mimo zastavaného územia obce Podhorie v prírodnom prostredí," uvádza sa v zámere. Časť navrhovanej zástavby domov bude nadväzovať 13 súbormi samostatných obytných blokov na existujúcu zástavbu rodinných domov.

V zámere sú navrhnuté moderné konštrukčné materiály a najnovšie technológie výstavby. ,,Maximálne je využité tzv. genius loci tohto miesta. Pri návrhu budov projektant vychádzal z práce švajčiarsko-francúzskeho architekta Charla-Édouarda Jeannereta, známeho ako Le Corbusier, a ním stanovených piatich bodov modernej architektúry," uvádza predkladateľ zámeru.

Náklady na zrealizovanie zámeru zverejnené nie sú, vyčíslené budú počas spracovania projektovej dokumentácie na stavebné konanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM