Barbara Dallosová Rôzne Správy

Veľký projekt na Pod vŕškoch: Vyjadriť sa budú môcť aj obyvatelia sídliska

Po oddychových zónach na Hviezdoške a Etape a letnom pavilóne v centre sú na rade Pod vŕšky. Projekt si dalo mesto robiť ešte pred niekoľkými mesiacmi.

Ilustračný obrázok k článku Veľký projekt na Pod vŕškoch: Vyjadriť sa budú môcť aj obyvatelia sídliska
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Radnica sľubovala Žiarčanom celkom štyri oddychové zóny v meste. Prvý zmodernizovaný priestor medzi panelákmi vyrástol ešte na jeseň roku 2014 na sídlisku Hviezdoška, nasledovala oddychová zóna na Etape a tretím krokom bol letný pavilón na žiarskom námestí. Štvrtý projekt má priniesť vynovenie sídlisku Pod vŕšky. Nepôjde však o oddychovú zónu ako takú. Mesto chce z európskych peňazí zrekonštruovať tri dvory.

Vynovené dvory

Projektovú dokumentáciu dala radnica vypracovať ešte na sklonku minulého roka. Ako informoval vedúci Kancelárie primátora mesta Martin Baláž, projekt je už hotový, mesto ho ale ešte na stole nemá.

,,V najbližšej dobe by malo prebehnúť sedenie v tejto veci, projekt ešte mestu nebol predstavený. Keď budeme mať v rukách túto dokumentáciu, plánujeme robiť aj stretnutie s tamojšími obyvateľmi. Dnes vieme určite povedať, že súčasťou toho projektu má byť rekultivácia troch dvorov s novým mobiliárom, ihriskom, zeleňou a komunikáciami. " vysvetlil Baláž.

Bez európskych peňazí to nepôjde

Ako samospráva avizovala už pri predstavení zámeru, jej snahou je financovať rekultiváciu priestorov na sídlisku z európskych zdrojov. Ak ale radnica peniaze z eurofondov nezíska, projekt sa v dohľadnej dobre realizovať nebude.

,,Keby sme boli neúspešní a dotáciu by sme nedostali, tak by sa to nerealizovalo. Dokumentácia by už ale existovala a keby sa mestu v budúcnosti podarilo získať prostriedky, alebo by sa rozhodlo, že do toho pôjde na vlastné náklady, tak dokumentáciu už bude mať," uviedol Baláž a dodal, že mesto spĺňa všetky podmienky a predpokladá, že dotáciu na projekt dostane.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM