Kultúra Rôzne Šport Správy

Veľký žúr na kremnickom kúpalisku: Organizátori o tom, čo ponúkne letný Big Air

Adrenalínové kúsky skokanov, žúr vo vypustenom bazéne aj atrakcie. Zatvorené kremnické kúpalisko ožije na jeden letný víkend.

Ilustračný obrázok k článku Veľký žúr na kremnickom kúpalisku: Organizátori o tom, čo ponúkne letný Big Air
13
Galéria
Zdroj: Big Air v meste

Tohtoročnú festivalovú sezónu v Kremnici otvorí II. ročník letnej edície súťaže Big Air v meste. Od piatka 7. do 9. júna ožije niekoľko rokov zatvorené termálne kúpalisko Katarína nielen freestyle adrenalínovou šou, ale aj hudobným festivalom.

,,Interpretov predstavíme postupne. Zatiaľ prezradíme toľko, že na hudobnom pódiu vo vypustenom strednom bazéne zahrá napríklad primátor hlavného mesta, ale aj kapela, ktorá tento rok oslávi 30 rokov," prezradil hlavný organizátor podujatia Ondrej Horváth.

Doplnil, že štyri kapely sa v Kremnici predstavia vôbec prvýkrát. Počas piatkovej a sobotnej noci dokopy vystúpi deväť kapiel. Okrem toho pripravia organizátori aj bohatý sprievodný program a vodné atrakcie.

Letný Big Air v meste si prišli pred dvoma rokmi odskákať snowboardisti a freeskieri nielen zo Slovenska. „Do súťaže sa v roku 2017 prihlásilo 30 jazdcov zo Slovenska, Česka, Poľska, Rakúska, Slovinska a Fínska. Veríme, že tento rok bude ešte silnejší, čo sa týka nielen účasti športovcov, ale aj návštevníkov a v neposlednom rade Kremničanov a ľudí z okolia," skonštatoval Horváth.

Big Air v meste je športovo-zábavná šou, ktorá spája profesionálne športové preteky s hudobným festivalom. Podujatie organizuje občianske združenie FRST Crew. Združenie spája mladých ľudí, prevažne Kremničanov, ktorí sa dobrovoľnícky spolupodieľajú na príprave zimnej a letnej akcie podujatia. Big Air v meste prvýkrát zorganizovali na námestí v roku 2006. V roku 2017 zorganizovali prvý raz aj jeho letnú verziu.

Zdroj: YouTube.com

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM