Katarína Reiterová Kultúra

Vianočné trhy odštartoval Opatovský: Pozrite si kompletný program

Vianočné koledy a piesne, živý Betlehem, ale aj voňavé dobroty či horúci punč. Trblietavé Vianoce začínajú aj na žiarskom námestí. Pozrite, čo pripravilo mesto na celý tento týždeň...

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy odštartoval Opatovský: Pozrite si kompletný program
Zdroj: Dnes24.sk

Bude aj Koščová

Vianočné trhy na Námestí Matice slovenskej v Žiari začínajú práve dnes. Okrem klasických stánkov s vianočnými dobrotami či lákavým punčom, si pre všetkých, ktorí sa chcú aspoň na chvíľu zastaviť a striasť zo seba predvianočný zhon, pripravilo MsKC aj kultúrny program.

Už dnes zaspieva na námestí svoje vianočné hity Robo Opatovský. V programe uvidíte aj folklórne súbory, živý Betlehem či Katku Koščovú. Pozrite kompletný program aj s časmi koncertov.

Punč, medovina aj chlieb s cibuľou

„Predajný sortiment bude opäť bohatý. V stánkoch s občerstvením sa bude podávať varené víno, punč, medovina, ale napríklad aj chlieb s cibuľou. V ponuke budú tiež mäsové a cukrárenské výrobky, včelie produkty ako med, fľašková medovina, oblátky, cukrovinky, orechy, sušené ovocie, syry, údené výrobky či syrové pagáčiky," hovorí Ján Žiak z mestského úradu v Žiari.

Okrem toho na trhoch nájdete aj rôzne vianočné ozdoby, sošky, venčeky, sviečky, dekorácie, anjelikov či betlehemy. Svoj tovar budú ponúkať aj výrobcovia háčkovaného a pleteného tovaru či keramikári. „Záujem prejavili aj predajcovia dekorovaného skla, remeselných a darčekových predmetov s vianočnou tematikou a odevných doplnkov ako sú šály, rukavice a čiapky," dopĺňa Žiak.

Komplet program:

Pondelok 16. 12. od 16.00 – 17.00 hod.

  • Čas vianočný: program vianočných hitov speváka Roba Opatovského.
  • Reprodukovaná hudba od 15.00 do 18.00 hod.

Utorok 17. 12. od 16.00 – 17.00 hod.

  • Vinšujeme vám: program vianočných piesní, kolied, vinšov žiarskych súborov. Vystupuje: MSS Sekera, ŽSS FS Hron a ďalší.
  • Reprodukovaná hudba od 15.00 do 18.00 hod.

Streda 18. 12. o 16.00 – 17.00 hod.

  • Vianočné hlasy: koncert vianočných piesní a populárnych piesní v podaní známej a cappella formácie Free Voices z Prešova.
  • Reprodukovaná hudba od 15.00 do 18.00 hod.

Štvrtok 19. 12. o 16.00 – 17.00 hod.

  • Živý Betlehem so SZ Holúbky z Kríža
  • Reprodukovaná hudba od 15.00 do 18.00 hod.

Piatok 20. 12. o 16.00 – 17.00 hod.

  • Šťastné a veselé s Katkou Koščovou: tradičné slovenské koledy v netradičných aranžmánoch v podaní speváčky Katky Koščovej a klaviristu.
  • Reprodukovaná hudba od 15.00 do 18.00 hod.
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM