Rôzne Správy

Vianočné trhy v Žiari odštartovali: Nezmeškajte to najlepšie z programu

Stánkari na žiarskom námestí oficiálne otvorili okienka. Vianočné mestečko čaká aj bohatý sprievodný program. Pozrite, čo v ktorý deň zažijeme...

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Žiari odštartovali: Nezmeškajte to najlepšie z programu
Foto: Barbara Dallosová / Zdroj: Dnes24.sk

Predvianočná atmosféra ovládla aj centrum Žiaru nad Hronom. V pondelok 10. decembra sa na Námestí Matice slovenskej začali vianočné trhy. Až do 22. decembra ponúknu okrem predajných stánkov aj pestrý kultúrny program.

Domáci a návštevníci mesta sa môžu v piatok (14.12.) tešiť na punč so speváčkou Ivanou Kováčovou, ktorá je rodáčkou zo Žiaru nad Hronom. V programe vianočných trhov je aj sobotné (15.12.) akustické vystúpenie country skupiny Louiziana plné známych country a folkových piesní či nedeľné (16.12.) Koledovanie so žiarskou hudobnou skupinou ZH Band. V pondelok (17.12.) sa po rokoch vráti do mesta so svojím programom Vianoce maľované pieskom umelkyňa z Petrohradskej školy pieskovej animácie Eva Aibaz.

Hovorca mesta Martin Baláž uviedol, že chýbať nebude ani tradičná súťaž vo varení žiarskej kapustnice s hudobným programom, v ktorom vystúpi speváčka a herečka Mária Olejníková a skupina Janko Kulich & Kolegium s programom vianočných piesní o žiarskych obciach. Variť sa bude v utorok 18. decembra, výťažok z predaja pôjde na charitatívne účely.

V stredu 19. decembra sa o program počas vianočných trhov postará mužská spevácka skupina Sekera. Vo štvrtok 20. decembra zase žiaci Základnej a materskej školy Štefana Moysesa a speváckeho zboru Holúbky z Kríža prostredníctvom živého betlehemu. Program tohtoročných vianočných trhov uzavrie v piatok 21. decembra vystúpenie speváčky Veroniky Rabada s novým programom piesní a kolied.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM