Katarína Reiterová Samospráva

Viceprimátor vyzýva ľudí, nech si ho pridajú za FB kamaráta. Ide mu o chodníky...

Obyvatelia mesta Žiar nad Hronom môžu zasielať zastupujúcemu primátorovi mesta Petrovi Antalovi svoje návrhy na opravu chodníkov v ich okolí. Žiarčania tak môžu urobiť troma spôsobmi, e-mailom, komentárom i na FB.

Ilustračný obrázok k článku Viceprimátor vyzýva ľudí, nech si ho pridajú za FB kamaráta. Ide mu o chodníky...
Foto: Martin Károly / Zdroj: Dnes24.sk

Informovať o zničenom chodníku môžu zanechaním komentáru na oficiálnej stránke mesta, zaslaním e-mailu Antalovi, prípadne si môžu zastupujúceho primátora pridať na facebooku medzi priateľov a následne mu poslať správu s návrhom.

Podľa slov Antala na žiarskom mestskom úrade je len jeden zamestnanec, ktorý má na starosti mapovanie stavu chodníkov, teda samospráva nemusí vedieť o všetkých takýchto komunikáciách, ktoré by potrebovali opraviť. Preto sa zastupujúci primátor rozhodol osloviť aj občanov mesta.

„Pre nás je dôležitý názor občanov a práve oni nám môžu zasielať tipy na chodníky, ktoré vnímajú ako problémové,“ vysvetlil a doplnil, že je na občanoch, akú formu komunikácie si zvolia, ktorá im je najbližšia. „Občania na náš podnet už zareagovali a zasielajú nám návrhy. Jednak mne cez facebook, ale aj na oficiálne e-mailové adresy mesta,“ dodal.

Po cestách prídu na rad chodníky

Samospráva plánuje v priebehu budúceho týždňa návrhy občanov vyhodnotiť a porovnať s tými, ktoré zahrnula do plánu opravy. S ich opravou chce začať hneď ako sa opravia cestné komunikácie a výtlky. „To by malo trvať približne mesiac. Následne sa začne s opravou chodníkov v meste,“ uzavrel Antal.

Radnica využije na opravu chodníkov finančný dar vo výške 30 000 eur, ktorý získala od Technických služieb a. s. Viac o tom v článku: Dobrá správa: Žiarčanom sa 6 rokov nezvýši cena za odpad

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM