Martin Károly Kultúra

Video: Veľkonočné vajce stráca divákov

Tradičná rozlúčka so snehom na Skalke pri Kremnici stráca obecenstvo. Kým minulý rok bol svah zaplnený divákmi, dnes ľudia zaplnili ledva spodnú časť kopca. Napriek tomu nechýbali srandovné masky. Najviac zabavili mníšky, ako bývalé zdravotné sestry.

Chodievame sem už veľa rokov, ale scenár sa nemení,“ prezradil nám Peter z Bratislavy. ktorý si myslí že po rokoch by si táto akcia zaslúžila vynovenie. Nepribudlo ani účinkujúcich. „V tomto roku je to necelých tridsať masiek v súťaži,“ doplnil jeden zo spoluorganizátorov 51. ročníka Veľkonočného vajca.

Divákov pravdepodobne odradilo aj nepríjemné počasie. Teplomer na Skalke ukazoval –2 °C, na pohodlí nepridával ani prenikavý vietor.

V súťaži nechýbali detské masky. Pri ich tvorbe prevládala fantázia, na svahu bol len jeden SPIEDRMAN. /Pozrite si foto a video/

Diváci sa najviac bavili na trojici kremnických učiteliek, ktoré sa prezliekli do habitov mníšok. Naznačovali tak budúce možné povolanie slovenských zdravotných sestier.

Začiatky podujatia siahajú až do roku 1962, keď sa na Skalke v katastri Veľký Kiar konali neoficiálne lyžiarske preteky.

žiar24, /mak/

[color=#cc0000]­Súvisiace články a videá [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.94182_Ju­bilejne-Velkonocne-vajce]Jubilejné Veľkonočné vajce[/link] [link=http://www­.ziar24.sk/clan­ky?extend.48120_Vel­konocne-vajce-alebo-recesia-na-snehu]Veľkonočné vajce alebo recesia na snehu-VIDEO[/link]

Video: Veľkonočné vajce stráca divákov
1
Galéria
velkonocne vajce 12
65
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM