Barbara Dallosová Rôzne Správy

VIDEO, z ktorého sa vám zatočí hlava: Na Skalke sa dá zažiť ďalšia vychytávka

Skalka pri Kremnici sa v uplynulej dobe teší popularite turistov. Po lanovom moste prichádza ďalšia novinka. Prejdite sa novou cyklodráhou s bikerom, ktorý ju testoval s kamerou.

Zdroj: YouTube.com

Po Via Ferrate s rôznymi obtiažnosťami a najdlhšom lanovom moste na Slovensku láka Skalka pri Kremnici na ďalšiu atrakciu. Je ňou trailový areál pre cyklistov kľukatejúci sa pomedzi stromy. Ako potvrdila zástupkyňa primátora Kremnice Iveta Ceferová, trasa s názvom Gulditrail vznikla v spolupráci kremnickej radnice a penziónu Guldiner, v ktorého blízkosti sa nachádza.

Na prvý pohľad vyzerajú niektoré zákutia trasy až hrozivo, ako ubezpečuje Juraj Stach z penziónu Guldiner, pri rozumnom tempe a zvolení si vhodného okruhu si ju pokojne môžu užiť aj začiatočníci. Trasa sa skladá z niekoľkých dráh, pričom najdlhší okruh má 1 300 metrov.

,,Pri budovaní trasy nám pomáhal odborník, ktorý sa venuje stavaniu týchto dráh na Slovensku, pod podobný projekt sa podpísal napríklad v Kálnici pri Novom Meste nad Váhom," priblížil Stach.

Ako prezradil, plány s aktrakciou pre cyklistov siahajú ešte ďalej: ,,Máme víziu, že v budúcnosti sa na už existujúcu trasu nadpojí ďalší okruh, ktorý bude viesť aj cez zjazdovku. Vznikne nám tu tak akési cyklo-trailové centrum."

FOTO: Trať cez les na Skalke ponúka niekoľko okruhov
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM