Barbara Dallosová Krimi Správy

VIDEO zo Žiaru, z ktorého zamrazí: Kamión uviazol medzi závorami, išlo o sekundy!

Prípad, nad ktorým aj železničiari krútia hlavami. Veľkú odvahu ukázali svedkovia, ktorí neďaleko čakali na vlak a ani chvíľu neváhali...

Ilustračný obrázok k článku VIDEO zo Žiaru, z ktorého zamrazí: Kamión uviazol medzi závorami, išlo o sekundy!
Zdroj: TASR

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) vystríhajú vodičov videom, ktoré vzniklo na železničnom priecestí v Žiari nad Hronom. Prípad zo Žiaru je podľa hovorkyne ŽSR Martiny Pavlikovej príkladom nerešpektovania výstražnej signalizácie na priecestiach, pričom takýmto správaním vodiči riskujú svoje životy i životy cestujúcich.

Duchaprítomní svedkovia

Podľa hovorkyne železničiarov vošiel vodič kamiónu na žiarske priecestie (6.10.) v čase, keď už bola zvuková a svetelná signalizácia v činnosti, cez priecestie však nestihol prejsť a po uzatvorení závor zostal kamión zaseknutý medzi nimi.

,,Keď to zbadali cestujúci, ktorí čakali na osobný vlak na železničnej zastávke, začali bezradnému vodičovi pomáhať a zodvihli závoru tak, aby mu umožnili cez priecestie prejsť. Túto situáciu videl z diaľky rušňovodič osobného vlaku, ktorému sa podarilo vzhľadom na menšiu rýchlosť, cca 400 metrov pred priecestím, vlak zastaviť," opisuje chvíle hrôzy Pavliková a dodáva, že len vďaka duchaprítomnosti cestujúcich a rušňovodiča sa udalosť neskončila tragédiou. (video v galérii – 00:00 – 00:37 sek.)

Otázka sekúnd

Ako pokračovala hovorkyňa, žiarske priecestie nebolo dejiskom podobnej drámy prvý raz.,,Podobná situácia sa na tom istom mieste stala aj pred rokom, keď taktiež vodič kamiónu nerešpektoval zabezpečovacie zariadenie a vošiel na priecestie v čase, keď už k nemu prichádzal rýchlik," vysvetľuje. Pohľad na video z minulého roka doslova vyráža dych, vlak a kamión sa totiž minuli len o vlások. (video v galérii – 00:38 – 00:58 sek.)

Foto: ilustračné

VIDEO: Mrazivé sekundy na žiarskom priecestí
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM