Barbara Dallosová Správy

Vietor robí šarapatu aj v Žiarskom okrese: Dve dediny hlásia problémy s elektrinou

Na strednom Slovensku je bez elektriny aktuálne viac ako 11-tisíc odberných miest. Väčšinu problémov spôsobili popadané stromy.

Ilustračný obrázok k článku Vietor robí šarapatu aj v Žiarskom okrese: Dve dediny hlásia problémy s elektrinou
Zdroj: Dnes24.sk

V dôsledku silného vetra sa Stredoslovenská distribučná (SSD) vyrovnáva so zvýšenou poruchovosťou elektroenerge­tických zariadení v siedmich okresoch. Momentálne nemá elektrinu viac ako 11-tisíc odberných miest, mimo prevádzky je totiž 130 distribučných trafostaníc. Informuje o tom hovorca SSD Miroslav Gejdoš.

Podľa Gejdoša sú príčinou najmä stromy, ktoré po silnom vetre spadli na vzdušné vedenia vysokého napätia. Na viacerých miestach pretrhali vodiče a poškodili stĺpy.

Problémy s distribúciou sú vo viacerých stredoslovenských okresoch, medzi nimi i v obciach Prochoť a Vyhne v okrese Žiar nad Hronom.

,,Pracovníci SSD sú v plnom nasadení a situáciu riešia. Tam, kde to bude možné, zabezpečia zásobovanie odberateľov z alternatívnych okruhov. V mnohých prípadoch však budú musieť obyvatelia počkať na odstránenie poruchy. Preto ich žiadame o trpezlivosť. Všetci v teréne aj na dispečingu robia maximum pre to, aby obnovili dodávku elektriny čo najskôr. Musia však pri tom rešpektovať v prvom rade bezpečnosť, ale aj poveternostné a terénne podmienky," uvádza Gejdoš.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM