Barbara Dallosová Kultúra

Víkend má čo ponúknuť: TOP 10 akcií v Žiari a okolí

Zresetujte na piatkovej párty, zažite vernisáž svetovej výstavy alebo si užite hudbu pod holým nebom. Tento víkend si vyberie naozaj každý.

Ilustračný obrázok k článku Víkend má čo ponúknuť: TOP 10 akcií v Žiari a okolí
Zdroj: TASR

Koncert pre mamu

štvrtok o 16:00 hod., Divadelná sála MsKC, Žiar nad Hronom
ZUŠ Zity Strnadovej-Parákovej a MsKC pozýva všetky mamy na koncert pri príležitosti Dňa Matiek s názvom Motýlia neha. Vstup na podujatie je voľný.

Ander z Košíc

štvrtok o 18:30 hod., Akropola Kremnica
Obľúbený zabávač s nenapodobiteľným východniarskym prejavom sa vracia. Ander z Košíc v máji mieri do Kremnice aj so svojím hudobným hosťom, skupinou New Barbados.

Akordeónová súťažná prehliadka umeleckých škôl

piatok od 7:00 hod., ZUŠ Kremnica
Združenie akordeonistov Slovenska v spolupráci s kremnickou ZUŠ J. L. Bellu vyhlasuje druhý ročník Akordeónovej súťažnej prehliadky umeleckých škôl pre žiakov a študentov ZUŠ, konzervatórií a vysokých škôl.

Akropola dance Friday – párty hity 1980 – 2017

piatok o 21:00 hod., Kino Akropola Kremnica
Piatková párty v Akropole sľubuje zábavu na najlepšie hity uplynulých desaťročí. O májovú tancovačku sa postarajú známi kremnickí DJ´s DJ Mojžo a DJ Šampón.

Vernisáž: Výstava súkromnej zbierky Salvadora Dalího

piatok o 16:00 hod., Galéria NBS-MMM Kremnica
Súkromnú zbierku originálnych diel velikána svetového surrealizmu Salvadora Dalího ponúkne na obdiv výstava Ja som surrealizmus! v kremnickom Múzeu mincí a medailí.

Žiarsky mestský polmaratón

sobota od 7:00 hod., Žiar nad Hronom
Za pár rokov sa stal polmaratón žiarskou športovou tradíciou. Obľúbené podujatie, ktorého súčasťou sú aj inline preteky, ovládne ulice mesta už túto sobotu.

Zabehni Barborke zdravie

sobota o 15:00 hod., Kremnica
Už tradičná športová akcia, na ktorej sa obúvajú bežecké tenisky za charitatívnym účelom, pozná svoj termín. Tento rok sa bude bežať pre Kremničanku Barborku.

20. MS v plesových choreografiách, exhibíciách a showdance

sobota o 15:30, Hlavná sála MsKC, Žiar nad Hronom
Už po dvadsiaty raz zažijeme Majstrovstvá Slovenska v plesových choreografiách a exhibíciách za účasti kolektívov z Čiech a Slovenska. Súťaž ponúkne najlepšie kolektívne vystúpenia na Slovensku priamo v Žiari nad Hronom.

Koncert speváckeho zboru slovenských učiteliek Ozvena

sobota o 17:00 hod., Kostol sv. Kataríny, Mestský hrad Kremnica
Spevácky zbor slovenských učiteliek OZVENA nadväzuje na činnosť Spevokolu bratislavských učiteliek, prvého amatérskeho ženského speváckeho zboru na Slovensku, ktorý vznikol v roku 1946. Zbor v rámci sústredenia odspieva koncert aj v kremnickom kostole.

26.ročník Festival Jána Levoslava Bellu

nedeľa o 14:00 hod., Zechenterova záhrada, Kremnica
Krajskú prehliadku dychových hudieb organizuje Pohronské osvetové stredisko (POS) v Žiari nad Hronom s mestom Kremnica a DH Minciar. 26. ročník sľubuje päticu súťažných kapiel zo známych kútov našich končín

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM